בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
סיבות לנדודי שינה

10 סיבות לנדודי שינה באמצע הלילה

כולנו יכולים לחוות מדי פעם לילה גרוע. עם זאת, התעוררות תכופה באמצע הלילה יכולה להשפיע על היבטים רבים בחיינו כולל החשיבה הבהירה, הביצועים בעבודה, מערכות היחסים שלנו, מצב הרוח ואפילו על הבריאות הכללית. במטרה להחזיר לעצמנו את איכות החיים ריכזנו את 10 הסיבות הנפוצות לנדודי שינה באמצע הלילה.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1 דום נשימתי חסימתי בשינה

דום נשימתי חסימתי בשינה הנקרא גם OSA מוביל להפסקת נשימה במשך 10 עד 60 שניות בכל פעם. הדבר יכול להתרחש מספר פעמים במהלך הלילה וגורם לנו להתעורר כדי לנשום. במקרים מסוימים ההירשמות מידית אך הבעיה היא שדום נשימתי יכול להוביל להתעוררויות רבות במהלך הלילה ולהשפיע על העייפות במהלך היום.

2. תסמונת רגליים חסרות מנוח

תסמונת רגליים חסרות מנוחה הנקראת גם PLS מרגישה כעקצוץ ברגליים וצורך להזיז אותן. זוהי אחת מהפרעות השינה הנפוצות ביותר היום.  הפרעה זו יכולה להוביל לפגיעה באיכות השינה ולהתעוררויות במהלך הלילה.

3. הפרעת תנועה של הגפיים

התופעה אשר נקראת גם RLS יכולה להופיע לא רק בשעות הלילה אך היא משפיעה על השינה. המצב גורם לתנועות של ״טלטול״ של הגפיים ובעיקר של הרגליים כשכל פעם הדבר נמשך בין 20 ל-40 שניות. הבעיה היא שהפרעה זו יכולה להשפיע על השינה ומובילה להתעוררות בכל פעם.

4. קפאין

אחת הסיבות לנדודי שינה יכולה להיות צריכה מוגברת של קפאין או צריכת קפאין עד שמונה שעות לפני שעת השינה. הקפאין משפיע על כימיקל בשל אדוזין שמפעיל את השינה. מכאן ברור כי צריכתו, שאמנם יכולה לעזור לנו לשרוד את השעות העייפות של היום, יכולה לגרום לנו להתהפך בלילה.

5. אלכוהול

צריכת אלכוהול אחת לתקופה יכולה להיות בסדר גמור אך צריכה קבועה עלולה להוביל לפגיעה בשינה. האלכוהול אמנם גורם לתחושת ישנוניות אך ככל שההשפעה שלו פוחתת כך מופעלת ההתעוררות כך שבסופו של דבר הוא משפיע על איכות השינה הכללית.

6. תרופות מרשם וללא מרשם

ישנן תרופות אשר מכילות קפאין ותרופות אשר גורמות להתעוררות בלילה. תרופות לכאבי ראש יכולות להכיל קפאין אשר פוגע בסופו של דבר בשינה. תרופות נוגדות גודש, חוסמי בטא ושכוללות סטרואידים, יכולים גם כן להוביל ליקיצות. במקרה של נטילת תרופות וקשיי שינה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

7. ניקוטין

ניקוטין הוא חומר ממריץ אשר עלול להוביל לפגיעה בשינה. הוא יכול להשאיר אותנו ערים בלילה ולהקשות עלינו להירדם. הדבר מורגש בעיקר בקרב מעשנים כבדים אשר מתעוררים באמצע הלילה כיוון שהם עוברים מדי לילה גמילה מחדש.

8. מתח

ידוע כי לחץ, מתח וחרדה עלולים לפגוע לא רק על איכות היום יום אלא גם על איכות השינה. מוח חסר מנוחה יישאר ער יותר שעות ויקשה להיכנס אל השינה העמוקה. כדאי לדעת כי גם דיכאון עשוי לתרום לאינסומניה וכדאי להתייעץ עם הגורם המטפל בנושא.

9. ירידה בפרוגסטרון

אצל נשים, רמות הורמון הפרוגסטרון יורדות ממש לפני קבלת הווסת. ירידה בריכוז הפרוגסטרון יכולה להוביל לקשיי שינה. כדאי לדעת כי גם גיל המעבר עשוי להוביל לכך בשל ירידה בהורמונים ובשל גלי חום שיכולים לשבש את השינה.

10. מצבים רפואיים

ישנם שלל מצבים רפואיים כולל דלקות פרקים, ריפלוקס חומצי ואי ספיקת לב אשר עלולים להוביל לאי נוחות פיזית ולכן לקשיי שינה והתעוררויות מרובות בזמן השינה.

כתבות שבריא לדעת
דרכים להוריד לחץ דם

14 דרכים להורדת לחץ דם שרוב האנשים שכחו אותן

סיכונים של אכילה מהירה

5 סיכונים בריאותיים של אכילה מהירה מדי

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, נפש

10 דברים משני חיים שצריך ללמוד מאינשטיין

7 דברים שקורים לגוף שלכם כאשר אתם לחוצים מדי

8 סימני האזהרה של טרום סוכרת, משינויים בעור לעייפות כבדה

אדם סובל מעצירות

סובלים מעצירות? אלו המזונות שתרצו לאכול

באותו נושא