בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
טיפים של מומחי שינה

הקשיבו למומחי השינה: הנה 5 דברים שהם לא עושים לפני השינה

אלו מאיתנו אשר מוצאים את עצמם מתהפכים במיטה בניסיונות להירדם ולא מצליחים בכך, אלו שלא מצליחים לישון לילה שלם ואלו שקמים עייפים, צריכים לאמץ לעצמם הרגלי שינה בריאים יותר. קשיי שינה אשר מופיעים מפעם לפעם אינם בעייתיים (אם כי הם לא נוחים) אך שינה לא טובה לאורך זמן עלולה לפגוע בנו.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

במטרה להשיג את המטרה החשובה – שינה טובה יותר, אספנו את חמשת הדברים שמומחה השינה נמנעים מהם לפני השינה. כל זאת כדי להשיג שנת לילה איכותית שיכולה לרענן את היום ואפילו להוסיף לנו עוד כמה שנים טובות.

לא לוקחים את הטלפון הנייד לחדר השינה

מומחי השינה יודעים כי הטכנולוגיה צריכה להישאר מחוץ לחדר השינה. חלק משמעותי בשינה טובה הוא בעצם הגנה על השינה וכשאנחנו לוקחים איתנו את הטלפון לחדר אנחנו עלולים להיות מושפעים מהאור שלו אשר משפיע על רמות המלטונין בגוף וגורם ללוח זמני השינה להשתנות.

מעבר להשפעת האור על המלטונין, המכשיר הנייד משמש לצפייה בטלוויזיה, קריאת אימיילים וגלילה ברשתות החברתיות. כל אלה יכולים להיות מעוררי חרדה אשר פוגעים באיכות השינה ומקשים על היכולת להירגע. הקושי להתנתק מכל אלה יכול גם להוביל לדחיית שעת ההירדמות.

לא צורכים קפאין אחר הצהריים

ההשפעות הממריצות של הקפאין יכולות להשפיע על כל אחד בצורה שונה. אצל חלק ההשפעה תימשך לאורך שעות ספורות ואצל אחרים אפילו 12-10 שעות. לכן, כדאי לזכור כי צריכת קפאין (קפה, תה, משקאות תוססים ואפילו מאכלים מסוימים) יכולה להשאיר אותנו ערניים כשאנחנו מנסים להירדם.

עבור רוב האנשים הימנעות מקפה בשעות אחר הצהריים יכולה להיות חיובית. עוד כדאי לדעת כי תחושה של ״צורך בקפה״ בשעות היום המאוחרות יכולות להצביע על עייפות שנובעת מבעיית שינה כמו דום נשימה ועל איכות שינה ירודה.

לא אוכלים לפני השינה

המלצת המומחים היא להימנע מאכילה בשעה שקרובה לשעת השינה. האכילה יכולה לפגוע באיכות השינה כיוון שמערכת העיכול פועלת במרץ. ההמלצה היא להימנע מאכילה לפחות שלוש שעות לפני שעת השינה וככל האפשר להעדיף אוכל קליל בשעות הערב במקום מאכלים כבדים שנשארים זמן רב במערכת העיכול.

לצד הימנעות מאכילה לפני השינה ישנה גם המלצה להגביל את צריכת האלכוהול. אלו אשר רגילים לשתות על בסיס יום יומי יוכלו להפחית את כמות השתייה ואת מספר הימים בהם הם צורכים אלכוהול.

הפחתת מעקבי שינה מלחיצים

מעקבי השינה יכולים להיות לעזר אך הם יכולים להלחיץ אותנו ובמיוחד לאור הנתונים הרבים שהמכשירים השונים מספקים. לכן, מומחי שינה נמנעים ממעקבי שינה אובססיביים וממליצים שלא להסתכל על הנתונים כל היום.

אין זה אומר שאף פעם לא כדאי לעקוב אחר השינה אלא לדעת כי גם אם אנחנו נמצאים במעקב עלינו לבצע אותו בצורה שלא תפעיל עלינו עוד לחץ (אשר פוגע בשינה).

שומרים על שגרת שינה קבועה

שגרת שינה טובה יכולה להשפיע על הרגלי השינה, איכות השינה ועל העייפות במהלך היום. מומחי שינה יקפידו על שגרת שינה טובה לכל אורך ימות השבוע, כולל בסופ״ש. כדי ליצור שגרה רצוי להתחיל ללכת לישון בכל ערב פחות או יותר באותה השעה.

כתבות שבריא לדעת
אכילה מהירה

9 הרגלים לא בריאים שגורמים למחלות והשמנה

סיבות לעייפות

15 סיבות שחשים עייפות כל הזמן למרות שישנים טוב

לאחר מכן יש להקפיד על הימנעות מפעילויות ממריצות לפני השינה ולהעדיף פעולות מרגיעות כמו שיחה טובה, קריאת ספר וכל דבר אחר שיכול להיכנס לשגרה בצורה חיובית.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אסתרינה
לפני 14 ימים

טובה ועניינית

תושב נתניה
לפני 14 ימים

לעשות עיסוי לצוואר ולראש לפני שינה

שפיר רבקה
לפני 14 ימים

מקוה ליסם נוכחתי לדעת לא לא לגעת בטלפון בשעות הלילה אלא לקרוא םפרים מודה על כול העצות המחכימות שבת שלום

יחיאל
לפני 13 ימים

מוזיקה שקטה ומרגיעה לפני השינה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

אם תעשו את 8 הדברים האלה, תפחיתו את הסיכון לחלות באלצהיימר!

מה הם הגורמים וההשפעות של הבדידות

8 הרגלים מזיקים שהופכים אותנו לחולים ושמנים

4 דברים שאתם לא עושים נכון ושגורמים לכם לכאבי גב כרוניים והדרך לתקן זאת

באותו נושא