דברים שהורסים לנו את השינה

11 הרגלים שפוגעים בשינה שלנו ואיך להימנע מהם!

כולנו יודעים ששנת הלילה משפיעה על כל היום שלנו. היא חשובה להרגשת האנרגיה הכללית שלנו, למצב הרוח ויכולה אפילו להשפיע על מחלות שונות. אז ברור כי חשוב לישון אבל בכל זאת רבים מאיתנו סובלים מעייפות, חוסר שינה ולא פעם אנחנו גורמים לכך.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אנחנו יכולים לשפר את איכות השינה שלנו והנה 11 דרכים בהן אנחנו פוגעים בשינה שלנו ומה אפשר לעשות בנידון.

אור יום ואור כחול

חשיפה לאור יום משמעותית לשמירה על קצב היממה שלנו, למעבר בין שינה וערות ולתפקוד הרגיל. כולנו צריכים לפחות 20 עד 30 דקות חשיפה לאור השמש. כמו כן יש להימנע מאור כחול שעתיים לפני השינה.

תנומות ארוכות בשעות היום

למרות שנדמה לפעמים שנמנום במהלך היום יכול להדביק את הקצב של השינה האבודה פעמים רבות הוא משפיע לרעה על שנת הלילה ולהזיק יותר מאשר להועיל וזאת אם אנחנו נכנסים לשינה עמוקה מדי.

חטיפים לפני השינה

ישנם מזונות אשר משפיעים לרעה על השינה שלנו ובמיוחד אם אנחנו אוכלים אותם בערב. שוקולד, סוכר, שומן רווי, קפאין הם כולם מזונות שכשאנחנו צורכים אותם לפני השינה מפריעים לשינה טובה. מזונות שכן יכולים לעזור לשינה יהיו: אגוזי מלך, אבוקדו, יוגורט וזרעי צ׳יה.

המזרן

אנשים אשר מרגישים לא בנוח על המזרן בלילה ישנים פחות טוב ומתעוררים פחות טוב. מזרן לא מתאים יכול להשפיע על היכולת להירדם, לישון בנינוחות ועל ההרגשה כשאנחנו מתעוררים בבוקר.

פעולות המתבצעות במיטה

בחדר השינה כדאי לבצע רק את הפעולות הקשורות במנוחה, שינה ואינטימיות. כל פעולה אחרת יכולה להוביל לעוררות ולהשפיע על היכולת להירדם, על איכות השינה ולאנרגיה ירודה במהלך היום.

הכנת רשימת מטלות

רבים מאיתנו מודאגים לאורך הלילה מהפעולות שאנחנו אמורים לעשות במהלך היום. כדי לנקות את הראש כדאי להכין רשימת מטלות שתרגיע את המחשבות שלנו, תעזור לנו להרגיש שאנחנו בשליטה ובסופו של דבר לשיפור השינה.

אימונים לא בשעות הערב

כדאי מאד להקפיד על פעילות גופנית אך כדאי מאד להימנע מאימונים בצמוד לשעת השינה. האימונים מעוררים את הגוף ואם אנחנו מתאמנים לאחר השעה 19:00 אנחנו עלולים לעכב את כל השעון הביולוגי שלנו ולהקשות על ההירדמות.

שגרה בסוף שבוע

לפעמים סוף שבוע אחד יכול להשפיע על כל השבוע שלנו. בסוף השבוע רובנו נוטים ללכת לישון מאוחר יותר והבעיה היא שלא כולנו מצליחים להיכנס לאחר מכן לשגרה. מומלץ לנסות לשמור על שינה בשעה קבועה גם בסופי שבוע ובמיוחד לאלו מאיתנו שסובלים משינה לא טובה ועייפות.

הרגלי עישון

למרות שחלקנו ״חייבים״ סיגריה כדי להירגע ברור כי זו לא הבחירה הטובה לפני השינה. זה בכלל לא בריא לעשן אך אלו שכבר מעשנים צריכים להימנע ככל האפשר לעשן לפני השינה. העישון מוביל לעוררות וחוסר מנוחה אשר משפיעים על היכולת להירדם ועל איכות השינה.

שתיית מים

הקפדה על שתיית מים לאורך היום יכולה להשפיע לטובה על השינה שלנו. יש לשים לב על צריכת מספיק נוזלים נקיים (מים, מים עם לימון) לכל אורך היום. רצוי ככל שאפשר להימנע משתייה בזמן קרוב לשעת השינה וזאת כדי להפחית את הצורך בקימה לשירותים במהלך הלילה.

שילוב ויטמינים

ויטמינים מסוימים עוזרים לשינה ואחרים משפיעים עליה לרעה. ויטמינים מקבוצת קומפלקס B יכולים להשפיע לטובה על השינה ועל התפקוד בשעות הערות. לעומת זאת אנחנו יכולים למצוא את עצמנו לא פעם מושפעים באופן שלילי מוויטמינים שונים ולכן מומלץ לשים לב לשינויים הקשורים בכך.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
זהבית
לפני 2 חודשים

ההמלצות עוזרות יש המון עצות שיכולות לעזור תודה );רבה

תומר ורד
לפני 2 חודשים

אחלה מאמר כל הכבוד!

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.