היתרונות הבריאותיים של הברוקולי

14 יתרונות בריאותיים מדהימים שמקבלים מאכילת ברוקולי

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אם אתם מאמינים ביתרונות של המאכלים הירוקים,

הנה 14 סיבות נוספות לאהוב את הברוקולי שלכם. ואם אתם אחד מאלה שאינם להוטים על ברוקולי, אנו מקווים שזה ישנה אתכם.

לברוקולי יש מינון בריא של כל החומרים המזינים, בין אם זה סיבים, ויטמינים B9, C, E, K, או אשלגן שבריא ללב , סידן שבריא לעצמות ומגנזיום 1+. בנוסף, ירקות אלה מכילות מספר נוגדי חמצון חשובים, כימיקלי אנטי סרטן (בקושי הפתעה, בהתחשב באיך שזה נראה!) כגון סולפוראפן וקרוטנואידים – בטא-קרוטן, לוטאין, וזאקסנטין.
למרות שמרבית המחקרים מתמקדים בהטבות של הפרח הקטן של הברוקולי, גם העלים והגבעולים של הברוקולי נמצאו מכילים רמות גבוהות של פנולים בעלי פעילות נוגדת חימצון גבוהה ופעילות אנטי-סרטנית.

הנה כמה דרכים חיוביות להשפעה של ברוקולי על הגוף שלכם :

עוזר למניעת סרטן

ברוקולי צריך להיות מרכיב חיוני בתזונה נגד סרטן. ירקות קרוסיפרוס מכילים סולפוראפן, שלו יש תכונות אנטי סרטניות. לנבטי ברוקולי יש תפקיד גדול יותר משום שהם מכילים ריכוז גבוה של סולפוראפן. נמצא כי כמויות קטנות של נבטים קרוסיפר יכולים להגן מפני הסיכון לסרטן ביעילות זהה לכמויות גדולות יותר של ירקות בוגרים מאותו מגוון. הקשר בין צריכת ברוקולי לבין הסיכון לסרטן נחקר באופן רחב. כמה מחקרים לא הצליחו למצוא תוצאה חיובית כלשהי. כמה מחקרים העלו כי קיים סיכון נמוך יותר של סרטן הערמונית אצל אנשים שאכלו כמויות גדולות יותר של ירקות קרוסיפרוס כגון ברוקולי, נמצא גם כי לנשים שאכלו ירקות יותר קרוסיפרוס יש סיכון נמוך יותר לחלות בסרטן מעי הגס ובסרטן ריאות .

מתחזק את בריאות הלב
הירק עם העלים הירוקים הכהים מספק כמות נאה של חומצה פולית, אשר יכולה לקדם את בריאות הלב.
הנוכחות של נוגדי חמצון בברוקולי מסייעת גם בהפחתת הסיכון למחלות לב. דיאטה עשירה בפוליפנול ידועה בחיזוק תפקודי הלב וכלי הדם. ברוקולי הוא מקור תזונתי של קוורצטין שהוא פוליפנול.

עובד נגד דלקת

הפרח הקטן של הברוקולי מפעיל השפעות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות על ידי עיכוב תחמוצת החנקן, אשר ממלא תפקיד בתגובות דלקתיות .סולפוראפן, האיסותיאנאנט הטבעי בברוקולי מסייע גם בלחימה בדלקת. על פי מחקר שנערך אצל מעשנים צעירים, צריכת ברוקולי עשויה להפחית את רמות החלבון C-reactive (CRP), שהוא סמן דם לדלקת. ברוקולי יכול להיכלל בתזונה של דלקת פרקים, שכן ויטמין K מקטין את הסמנים הדלקתיים בדם.

מווסת את לחץ הדם ואת הסוכר בדם

סידן נמוך הוא גורם התורם ללחץ דם גבוה. על ידי הכללת מזון עשיר בסידן, כמו ברוקולי, בתפריט שלכם, אתם יכולים לנהל את לחץ הדם שלכם. כמו כן, תכולת הכרום בברוקולי מווסתת את רמת הסוכר בדם. זה מגביר את היעילות של אינסולין ובכך מגביר את הסבולת לגלוקוז.

מקדם עיכול

התכולה הגדולה של הסיבים בברוקולי אחראית על יתרונות העיכול שלה. ככל שאתם מגדילים את צריכת הסיבים התזונתיים, כך זה משפיע באופן חיובי על בריאות המעיים שלכם, המסייע לעיכול טוב יותר.

מספק בריאות עין

ככל שאתם מתבגרים, העיניים שלכם מועדות למצבים רבים כגון קטרקט וניוון מקולרי הקשורים לגיל (AMD). ברוקולי מומלץ בתור משהו שיכול למנוע מחלות אלו. הוא מכיל לוטאין וזאקסנטין, שהם מרכיבים חיוניים לבריאות העין שלכם. נוגדי החמצון התזונתיים ואנטי דלקתיים הם משמעותיים בהפחתת הסיכון למחלות הקשורות לגיל. זה הופך את הברוקולי לשחקן מרכזי בהגנה על העיניים שלכם משום שהוא עשיר בוויטמין C, שהוא נוגד חמצון .מלבד זה, לברוקולי יש ויטמין B, אשר חשוב לכושר ראיה נורמלית.

מפחית כולסטרול

מגוון חדש של ברוקולי מפחית כולסטרול LDL ב-6%, על פי מחקר של המכון לחקר מזון.

נלחם בדיכאון

האם אתם יודעים את העוצמה של הירק הפריך הזה ללחימה בדיכאון? לפי מחקר שנעשה, זה יכול להילחם בדיכאון. הנוכחות של סולפוראפן מביא את הפוטנציאל הזה למזון-על.
לנבטי ברוקולי עשירים בסולפוראפן יש השפעות מרתיעות על תסמינים דיכאוניים הקשורים לדלקת.

שומר על העצמות שלכם בריאות

אתם עשויים לדעת את החשיבות של סידן בשמירה על בריאות העצם. על ידי אימוץ תזונה מזינה, אתם יכולים להבטיח שהגוף שלכם מקבל כמות סידן נאותה. החדשות הטובות הן כי סידן בירקות כמו ברוקולי נספג היטב. מלבד סידן, ברוקולי הוא מקור מצוין לויטמין K, שהוא חיוני עבור העצמות.

מונע נזקי עור

מחפשים דרך להילחם בקמטים על העור שלכם? תתאהבו בברוקולי, אשר עשיר בויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה. ויטמין C הוא גם חיוני עבור סינתזה של קולגן ששומר על העור שלכם חזק. אפילו יישום מקומי של נבטי ברוקולי יכול לעזור לכם. לדברי צוות של מדענים של ג'ונס הופקינס, השתמשות בתמצית של נבטי ברוקולי יכול להגן על העור מפני ההשפעות המזיקות של קרינת אולטרה סגול. תמצית יכולה לטפל באדמומיות העור שנגרמת על ידי קרינת אולטרה סגול. זה יכול, בתורו, להפחית את הסיכון לטווח ארוך לפתח סרטן עור.

עוזר לכם לרדת במשקל

מאכל עשיר בחומר מזין המלא בוויטמינים. מינרלים וסיבים מתאים בצורה מושלמת לדיאטה נטולת שומן. אז, לכו על ברוקולי, שזה גם מזון נמוך בקלוריות. אם אתם משתוקקים לחטיפים, תיקחו לעצמכם חצי כוס של ברוקולי, יש לזה רק 25 קלוריות.

מונע אנמיה

גורמים רבים מובילים לאנמיה, מה שהופך אתכם לעייפים. חוסר ברזל או חומרים מזינים אחרים בתזונה עשוי למנוע מהגוף שלכם לייצר מספיק תאי דם אדומים, גרימת אנמיה. ויטמין C מסייע לגוף לספוג ברזל ולכן, ברוקולי עשיר ויטמין C יכול להציל אתכם מפני תחושה אנמית.

מסלק רעלים מהגוף שלכם

סולפוראפן, הפיטוכמיכל המגן שיש בברוקולי דואג למנגנון הגנת הגוף נגד גורמים מסרטנים. זה מזרז סילוק רעלים אנזימים, אשר מסייעים להשבית גורמים מסרטנים ורדיקלים חופשיים. נמצא כי לנבטים בני שלושה ימים של ברוקולי יש קיבולת של סילוק רעלים יותר מצמחים בשלים.

שומר עליכן בריאות בזמן היריון

אם אתן בהריון, אתן יודעות כמה חשוב סידן בתקופה זו. חיוני לתמוך במערכות העצבים ובמחזור הדם. ברוקולי, כמו מזון עשיר בסידן, יכול לספק לכן כמות מספקת של סידן במהלך תקופת ההיריון שלכן
יתר על כן, יש עוד חדשות טובות על צריכת ברוקולי. במחקרים בבעלי חיים, נמצא כי תוספת נבטי ברוקולי במהלך ההיריון מונע פגיעה מוחית בילוד גם לאחר סיבוכי הריון כמו חוסר השליה – שבו השליה לא יכולה לתמוך בתינוק עם חומרים מזינים וחמצן.

בחירה בין ברוקולי מבושל לברוקולי גולמי

בישול ברוקולי על ידי מיקרוגל, הרתחה וטיגון עלולים לגרום לאובדן של ויטמין C ולהפחית את החלבונים המסיסים וגם את הסוכרים המסיסים. עם זאת, בישול שמעלה אדים גורם להפסד הנמוך ביותר של חומרים מזינים בברוקולי. חוקרים מאוניברסיטת וורוויק מצאו כי ברוקולי רותח יפגע במאפיינים האנטי סרטן שלה. לפיכך, אפקט נוגד חמצון של ברוקולי פוחת כאשר אתם מבשלים את זה. אז, תאכלו אותו גולמי כדי לקצור את היתרונות המקסימליים. הצריכה של ברוקולי גולמי גורמת לספיגה מהירה יותר של סולפוראפן, בהשוואה לברוקולי מבושל.
ברוקולי נחשב מזון בטוח לכל. עם זאת, היה מקרה של תסמונת אלרגיות לחרדל (MMAS) שדווחה לאחר צריכת ברוקולי .MMAS קורה אצל אנשים שרגישים לארטימיסיה. אבל, זה סוג נדיר יחסית של אלרגיה למזון.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.