בריא לדעת
  • צור קשר
  • דיאטה
  • תזונה
  • בריאות
  • כושר
  • נפש
  • צור קשר
  • דיאטה
  • תזונה
  • בריאות
  • כושר
  • נפש

11 סיבות למה כדאי לשתות מים מכלי נחושת

30/03/2021 17:34
11 סיבות למה כדאי לשתות מים מכלי נחושת

שיטת האיורודה מדברת על איך מים המאוחסנים במיכל נחושת, יכולים להסדיר את הדושות (כח החיים) או האנרגיות בגוף, כלומר, ה- Vata, Pitta ו- Kapha (המדדים לאיזון הגוף על פי שיטת האיורודה בגוף).

מחקרים הראו שמים שנשמרים במהלך הלילה (לפחות שמונה שעות) במיכל נחושת, מפיקים את כל היתרונות הבריאותיים של הנחושת. הנחושת נחוצה לגוף, מאחר והיא מווסתת את צמיחת הגוף, את התגובות האנזימיות, משפרת את בריאות רקמות החיבור ומבטיחה את ניהול הברזל בצורה יעילה. אפשר ליהנות מכל היתרונות הללו ויותר, באמצעות שתייה של מים שמאוחסנים בכלי נחושת. להלן חלק מהם.

1. עוזר לירידה במשקל

 

אם נמאס לכם לנסות סוגי דיאטות שונים בלי סוף ומבלי לראות תוצאות, מומלץ לנסות ולשתות מים שאוחסנו בכלי נחושת באופן קבוע, ואין ספק שתופתעו מהתוצאות. לנחושת יש יכולת להיטיב עם מערכת העיכול בגוף, מה שעוזר גם לגוף להפחית מהשומן במהירות ויעילות.

2. מניעת הזדקנות טרם זמנה

 

הנחושת היא גם נוגדת חמצון חזקה ובכך יכולה להגן על קרומי התאים בעזרת האנזים נוגד החמצון הסופר-אוקסיד דיסמוטאז, ששומר על הגוף מפני הרדיקלים החופשיים. הנחושת יכולה לעזור ולהאט את ההזדקנות, ולעכב את היווצרות הקמטים הדקים . כמו כן, הנחושת מעודדת את ייצורם מחדש של התאים, ומחליפה את תאי העור המתים בתאים חדשים ובריאים.

3. ריפוי פצעים בצורה מהירה יותר

 

הנחושת ידועה כבעלת יכולת לרפא פצעים במהירות, וזאת הודות לערכים  האנטי דלקתיים, אנטי-בקטריאליים ואנטי-ויראליים שלה. יכולתה לעורר את ייצורם מחדש של התאים הוא גורם נוסף שתורם לריפוי מהיר. הנחושת יכולה גם לחזק את המערכת החיסונית בגוף ולרפא אותה מבפנים, כמו גם לרפא זיהומים פנימיים שונים, ובמיוחד בקיבה.

4. המרצת בלוטת הפרפר

 

מה שאופייני בדרך כלל לחולים רבים שסובלים ממחלות בבלוטת התריס, הוא המחסור בתכולת הנחושת בגוף. הנחושת היא מינרל חשוב המווסת את תפקוד בלוטת התריס. למרות שזה נצפה בעיקר בקרב אנשים עם רמות גבוהות של הורמון בלוטת התריס, גם המחסור בנחושת יכול להוות איום על מי שסובל מרמות נמוכות של ההורמון. צריכה קבועה של מים שמאוחסנים במיכלי נחושת, יכולה לפצות על המחסור בנחושת ולשמור על רמות ההורמונים בבלוטת התריס בשליטה.

5. הפחתה בסיכון לסרטן

 

הרדיקלים החופשיים משחקים תפקיד עיקרי בגדילת התאים הסרטניים בגוף. הערכים נוגדי החמצון החזקים של הנחושת, יכולים לחסל את אותם רדיקלים חופשיים, ולבטל את ההשפעות השליליות שלהם על הגוף. למרות שזה עדיין לא הוכח מבחינה מדעית, האמונה היא שלמכלול מסויים של נחושת יש גם ערכים אנטי-סרטניים.

6 ניהול ייצור המלנין

 

לנחושת יש תפקיד חיוני בייצור מלנין, הפיגמנט שמעניק צבע לעיניים, לעור ולשיער. המלנין מגן על הגוף מפני נזקי השמש ועוזר לרפא פצעים בצורה מהירה יותר. הסיבה העיקרית שעלולה לגרום בסופו של דבר להאפרת השיער או לפיגמנטציה בעור, עשוייה להיות טמונה בכך שקיים חוסר בנחושת בגוף. חוסר במלנין הוא גם הסיבה שעלולה לגרום לעיניים לאבד את צבעם היפה ככל שמתבגרים.

7 מניעת אנמיה

 

בדרך כל מתעלמים מתפקיד הנחושת כשמדובר ביכולת הגוף לספוג ברזל. אנמיה עלולה להופיע כשקיים מחסור בברזל בדם, מה שגורם לתסמינים רבים, כגון עייפות, כאבי שרירים, חולשה ובעיות בעיכול. הנחושת נחוצה לא רק ליצירת תאים ולהתחדשותם, אלא גם כדי להבטיח את ספיגת הכמות המתאימה של הברזל בגוף. הנחושת עוזרת בספיגת הברזל ממערכת העיכול ובשחרור הברזל לגוף ממקומות האחסון, כגון הכבד.

8 פתרון בעיות העיכול

 

הנחושת מווסתת את ההתכווצויות וההרפייה של הקיבה, ובכך מקלה על מעבר חלק של המזון במערכת העיכול, מחסלת את אי הנוחות הנובעת מהחומציות והגזים שבמעיים. כמו כן, היא יכולה להרוג חיידקים מזיקים למעיים, ולשמור על הקיבה מפני דלקתיות, זיהומים וכיבים.

9 שמירה על לב בריא

 

מחקרים הוכיחו שנחושת יכולה לשמור על קצב תקין של הלב ועל לחץ הדם. הנחושת מווסתת את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים ומרחיבה את כלי הדם, מה שעוזר לזרימת דם טובה יותר. כמו כן, הנחושת ידועה ככזאת שמונעת את הצטברות הפלאק בעורקים, שזה הגורם העיקרי למחלות לב.

10 חיזוק תפקוד המוח

 

לנוירונים במוח יש שכבה חיצונית שנקראת נדן מיאלין, שעוזרת להעביר את האותות מנוירון אחד לשני. הנחושת עוזרת לסנטז סוג של ליפידים שנקראים פוספוליפידים, הנחוצים לייצור הנדן מיאלין. לפיכך, הנחושת יכולה לעזור למוח לתפקד בצורה מהירה יותר, בכך שהיא מגבירה את המהירות והיעילות של העברת האיתותים. כמו כן, הנחושת ידועה ככזאת שמונעת התקפים, וזאת הודות לערכים נוגדי הפרכוסים.

11 הקלה על כאבי דלקת פרקים

לנחושת יש ערכים אנטי דלקתיים עוצמתיים שיכולים להקל מאד על דלקת פרקים וכאבים כתוצאה מדלקת מפרקים שגרונית. כמו כן, הנחושת ידועה כמחזקת את העצמות ואת מערכת החיסון בגוף, מה שנחוץ כדי למנוע דלקת פרקים וכאבים אחרים בגוף. צריכת מים המאוחסנים במיכלי נחושת, פועלת כתרופה ביתית בעלת עוצמה, כדי להקל על כאבי פרקים ומתחושת אי נוחות באופן כללי של המפרקים.

הערה: התוכן היא אינפורמטיבי בלבד ומוסיף לידע באופיו ואין לפרשו כייעוץ רפואי. יש להשתמש בתוכן רק בהתייעצות עם רופא מתאים או איש מקצועי רפואי.

 

כל האמור לעיל בגדר המלצה בלבד!
אתר בריא לדעת אינו מספק ו/או מחליף ייעוץ רפואי, יש להיוועץ עם רופא לפני כל שימוש בהמלצה.
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כתבות אחרונות
16 היתרונות הבריאותיים של זעפרן – תבלין המלכים
תזונה

16 היתרונות הבריאותיים של זעפרן – תבלין המלכים

הזעפרן הוא תבלין שמפיקים מפרח כורכום סאטיבוס, והמוכר יותר בשם כורכום הזעפרן ממשפחת האירידקיה. אמנם המסתורין אופף את מקור המלה

איך להפסיק לחרוק שיניים בזמן השינה
בריאות

איך להפסיק לחרוק שיניים בזמן השינה

חריקת שיניים (ברוקסיזם) בלילה  בזמן שינה, משפיעה על כ-20% מהילדים שהם מתחת לגיל 11 שנה ועל 8% מהמבוגרים. מאחר ובעיקר

איך הליכה ברגליים יחפות משפיעה על הקשר בין המוח לגוף
בריאות

איך הליכה ברגליים יחפות משפיעה על הקשר בין המוח לגוף

נעלים משנות את הקולטנים ברגליים, משפיעות על הצעדים וההליכה ומונעות הגעה של משוב חיוני למוח. כדי לאמן את הרגלים לחזור

היתרונות הבריאותיים והמוכחים מדעית של תפוחי עץ ירוקים
תזונה

היתרונות הבריאותיים והמוכחים מדעית של תפוחי עץ ירוקים

תפוחי עץ ירוקים מכילים מגוון של חומרים מזינים וחיוניים בעלי יתרונות בריאותיים עצומים. תכולת הסיבים הגבוהה ונוגדי החמצון, לא רק

5 המשקאות שאינם מומלצים לשתייה
תזונה

5 המשקאות שאינם מומלצים לשתייה

חלק מהמשקאות שאנו צורכים מאד לא מומלצים לצריכה, ויותר ממה שנדמה לנו. לא מומלץ לאחר פעילות גופנית ללגום משקאות ספורט,

11 סיבות למה כדאי לשתות מים מכלי נחושת
תזונה

11 סיבות למה כדאי לשתות מים מכלי נחושת

שיטת האיורודה מדברת על איך מים המאוחסנים במיכל נחושת, יכולים להסדיר את הדושות (כח החיים) או האנרגיות בגוף, כלומר, ה-

הראל דיגיטל - שיווק עם תוצאות
We בריא לדעת
גלילה לראש העמוד