בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

7 סימנים שגופכם לא מקבל מספיק חלבון

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

חלבון הוא אבן הבניין של גופנו. הוא גוש הבניין של השרירים שלנו וגם נמצא במזונות אשר מגבירים את חילוף החומרים שלנו ואת פוטנציאל שריפת שומן. הנה 5 סימפטומים שהגוף שלכם יראה לכם כאשר יש לו מחסור בחלבון

1. יש לכם כולסטרול גבוה

כולסטרול גבוה הוא תוצאה של דלקת מוגברת וחוסר איזון הורמונלי גבוה. אם אתם נוטים להחליף מזונות חלבוניים עם חטיפים מתוקים, הכולסטרול שלכם יכול להתחיל לעלות.

2. אתם מרגישים יותר חרדה

חומצות אמינו הן אבני הבניין של הנוירוטרנסמיטרים. אלה המוליכים העצביים השולטים על מצב הרוח שלנו. החלבונים מסייעים למוח לסנתז הורמונים כמו דופמין וסרוטונין המסייעים לרגשות חיוביים.

3. האימונים שלכם סובלים

יש צורך בחלבון כדי לבנות מסת שריר חדשה, אבל זה גם חשוב לשמר את האנרגיה ואת המוטיבציה. דיאטה דלת חלבון יכולה לגרום לאטרופיה בשרירים, עייפות ואפילו עלייה במשקל.

4. אתם לא ישנים טוב

נדודי שינה יכולים להיות קשורים לפעמים לרמות סוכר לא יציבות בדם. אכילת מזונות עם חלבון לפני השינה יכולים לעזור עם ייצור הטריפטופן והסרוטונין. יש להם השפעה מינימלית על רמות הגלוקוז בדם. חלבון מאט את ספיגת הסוכר במהלך הארוחה.

5. קשיים נוירולוגיים

כתבות שבריא לדעת
להילחם בתשוקה לסוכר

8 דרכים להילחם בתשוקה לסוכר

החסרונות של משקאות דיאטטים

8 תופעות לוואי אפשריות של צריכה מוגברת של משקאות דיאטטיים

החלבון תומך בהיבטים רבים של תפקוד נוירולוגי בריא. ריכוז לקוי, חוסר מוטיבציה וקשיים בלמידת מידע חדש יכולים להיות סימנים לכך שגופכם זקוק לחלבון. חלבון יכול לשפר את ביצועי העבודה, הלמידה ומיומנויות מוטוריות.

6. קושי בשירותים

פונקציות מטבוליות רבות של העיכול תלויות בצריכת חומצות אמיניות. אם הגוף שלכם מרגיש עייף באופן כללי בשל חוסר חלבון, תהליך ייצור האנזים, והתכווצויות השרירים במערכת העיכול שלכם יהיו לקויים.

7. עלייה במשקל

מזונות עתירי חלבונים יכולים לגרום לשובע מוגבר במידה רבה יותר מאשר פחמימות או שומנים, כך שהם יכולים למנוע אכילת יתר. הם גם עוזרים לייצב את רמת הסוכר בדם.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

עובדות על קלקול קיבה
בריאות

8 עובדות על קלקול קיבה שככל הנראה לא ידעתם

5 טכניקות מבריקות להתמודדות עם אנשים קשים

מה הם הגורמים לגבנון/חטוטרת ? (קיפוזיס)

10 דברים שאתם יכולים לעשות כדי למנוע אלצהיימר

באותו נושא