בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדענים מסבירים את 15 היתרונות הבריאים באכילת תפוח עץ אחד מדי יום

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

לא רק שתפוח עץ הוא פרי עסיסי, טעים ופריך, אלא הוא גם מציע מערך עצום של יתרונות בריאותיים. אחד מיתרונותיו הוא שאפשר לאכול תפוחי עץ בדרכים שונות ורבות, מה שמבטיח שלעולם לא נמאס מהם. החל מהכנת קינוח, ועד לחטיף מהיר, תפוחי העץ מושלמים לצריכה בכל עת, והיתרונות הבריאותיים שלהם רבים מאד.

בהמשך לדיווח שיצא לאחרונה, תפוחי עץ הם המזון שהמגדלים הכי הרבה והנאכל ביותר בעולם. הם נמצאים גבוה בדירוג שלהם כמעט בכל רשימת מזון, כפרי בריא שניתן למצוא אותו במשך כל השנה. הם מכילים בעיקר מים, קלים לעיכול ושופעים בחומרים מזינים חיוניים.

מכיוון שלא צריך להאמין לכל דבר שקוראים באינטרנט, בוודאי תרצו לשמוע על כך שיש אישור מדעי ליתרונות הבריאותיים של תפוחים. מאמר זה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. להלן 16 היתרונות הבריאותיים שיש באכילת תפוח עץ מדי יום.

שיפור בריאות המוח

ייצור האצטילכולין במוח מתגבר כל פעם כשאוכלים תפוח, וזה קשור ישירות לריכוז טוב יותר, לפיתרון בעיות ולזיכרון.

צמצום הסיכון לדמנציה, שבץ מוחי וסוכרת

בתור התחלה, כל תפוח מכיל חומרים מזמנים המונעים לחץ חימצוני, הגורם למחלות כגון דמנציה ואלצהיימר. לאחר מכן, הן גברים והן נשים נמצאים בסיכון מופחת ללקות בשבץ מוחי, באם הם צורכים לפחות תפוח אחד מדי יום. כמו כן, הפרי מכיל פוליפנולים, שיכולים להוריד את רמות הסוכר בדם, את הטמעת הגלוקוזה ולעורר את שחרור האינסולין, כשכל זה מועיל למי שסובל מסוכרת.

הורדת כולסטרול

הסיבים המצויים בפרי, יכולים להוריד באופן טבעי את רמות הכולסטרול בגוף, מה שיכול לעזור ולהגן נגד מחלות לב וכלי דם. כמו כן, חשוב לציין שקיימים שני סוגים של כולסטרול, ה-HDL (הטוב) וה-LDL (הרע), ובעקבות צריכה של תפוחי עץ, הוצגה ירידה ברמות ה-LDL, ועלייה ב-HDL.

הורדת הסיכון להשמנה

כתבות שבריא לדעת
מחלת כליות

מחלת כליות: סוגים וגורמים עיקריים

קפה ודיכאון

כל מה שכדאי לדעת על קפה ודיכאון

תפוחי עץ שופעים במים וסיבים, וכשצורכים את הפרי, זה מעניק תחושת שובע, מה שמוריד את התיאבון. ולא רק זה, אלא שהפרי גם נשרף בגוף במהירות, מה שמונע את הפיכתו לשומן.

תפוחי עץ עתירים בחומרים מזינים חיוניים ובויטמינים

הפרי מכיל חומרים מזינים כדלקמן:

  • 85.56 גרם מים.
  • 52 קלוריות אנרגיה
  • 0.26 גרם חלבון
  • 0.17 גרם של שומנים.
  • 13.81 גרם פחמימות
  • 2.4 גרם סיבים
  • 10.39 גרם סוכרים.
  • 6 מ"ג סידן.
  • 0.12 מ"ג ברזל.
  • 5 מ"ג מגנזיום
  • 11 מ"ג זרחן
  • 107 מ"ג אשלגן
  • רק 1 מ"ג של נתרן.
  • 0.04 מ"ג אבץ.
  • 4.6 מ"ג ויטמין C
  • 0.02 מ"ג תיאמין
  • 0.03 מ"ג ריבופלאבין.
  • 0.09 מ"ג ניאצין.
  • 0.04 מ"ג ויטמין 6-B
  • 3 מיקרוגרם של חומצה פולית.
  • 3 מיקרוגרם של ויטמין A.
  • 0.18 מ"ג ויטמין E
  • 2.2 מיקרוגרם ויטמין K

עוזר לעיכול בריא

חלק גדול מאד מהיתרונות הבריאותיים של תפוחי העץ, הוא בכך שכל תפוח מכיל 20 אחוז מצריכת הסיבים המומלצת ליום למבוגרים. מחקרים מטעם המחלקה למדעי הגננות באוניברסיטת צפון קרוליינה, גילו שהסיבים בתפוחי העץ, עוזרים לתהליך העיכול כולו. התפוח מביא לתנועות קיבה חלקות, מונע עצירות ושלשול ומוריד את הסיכון לסבול מתסמונת המעי הרגיז, בין שאר יתרונות העיכול.

מכילים פרוביוטיקה

יתרון נוסף שאפשר לזקוף לתפוחי העץ, הוא שהם מכילים פקטין, סוג ספציפי של סיבים שגם משחק תפקיד בפרוביוטיקה, ומה שמאפשר תפקוד גבוה יותר של פעילות החיידקים (הטובים) במעיים ובמעי הדק, ופועל למיגור החיידקים הרעים ומאפשר תזונה כוללת גבוהה יותר.

שיפור המערכת החיסונית

ויטמין C, נוגדי חימצון וחלבונים (כולם מצויים בפרי העסיסי הזה), יכולים לשפר את המערכת החיסונית בגוף, ולגרום לו להילחם ביתר קלות במחלות, מה שגם עוזר להרגיש פחות חלשים ולשפר את גון השרירים.

הסיבים בתפוחי העץ, עוזרים לבריאות הפה

כשאוכלים תפוח, זה עוזר לנקות את השיניים והחניכיים בצורה טבעית. הסיבים עוזרים בניקוי השיניים והערכים האנטי-בקטריאלים המצויים בכל תפוח, עוזרים להרחיק חיידקים מהשיניים ומהחניכיים. בונוס נוסף לבריאות הפה, הוא שצריכת הפרי, יכולה להגביר את ייצור הרוק, מה שמוריד את מספר החיידקים בפה.

מכיל נוגדי חימצון

מדענים מאוניברסיטת קורנוול גילו שנוגדי החימצון בתפוחי העץ, יכולים לעזור להגן על המוח מפני לחץ חימצוני, שעוזר למנוע הפרעות נוירולוגיות, כמו כן, נוגדי החימצון יכולים למנוע הזדקנות מוקדמת, קמטים וכתמי גיל. הפרי יכול גם לעזור מבחינת שיפור מחזור הדם, ולהעניק לעור מראה צעיר יותר.

שיפור בסימפטומים של האסטמה

הערכים האנטי-דלקתיים המצויים בפרי, מאפשרים להפחית את הסימפטומים האסמטיים, כולל הפחתת הדלקתיות וחיזוק המערכת החיסונית.

מוביל לשיפור בריאות העצמות

הפרי מכיל תרכובות בעלות יכולות ריפוי, כגון: קמפפרול, קוורצטין ומיריצטין. לא רק שהתרכובות הללו קשורות לצמצום המצבים הדלקתיים, אלא שהם גם קשורים לבריאות העצמות באופן כללי.

משפרים את הראייה

מחלות עיניים חמורות ומחלות כגון ניוון מקולרי, גלאוקומה וקטרקט, ניתן למנוע, בכך שצורכים תפוח עץ אחד לפחות ביום. כמו כן, הפרי יכול לשפר את שרירי העיניים, לשפר את הראייה ולטפל בעיוורון לילה. אם מבקשים לשפר את הראייה ואת בריאות העיניים, אי אפשר לטעות בפרי הזה.

סיוע במניעת אבני מרה

הפקטין המצוי בכל תפוח עץ, שומר על רמות הכולסטרול בצורה יציבה, וכולסטרול גבוה עלול לגרום להיווצרותם של אבנים בכיס המרה. מאחר ותפוחי עץ גורמים לירידה בכולסטרול, רק הגיוני שהם ימנעו גם אבנים בכיס המרה.

סיוע במניעה והקלה על טחורים

מאחר והסיבים עוזרים לעיכול, והפרי עתיר בסיבים, תפוחי עץ יכולים להקל על טחורים, מאחר והם בדרך כלל מופיעים בגלל הפעלת מאמץ של המעיים.

מחשבות אחרונות על היתרונות הבריאותיים באכילת תפוח עץ מדי יום

תפוחי העץ טעימים, עסיסיים, פריכים ומכילים חומרים מזינים. היתרונות הבריאותיים של תפוחי העץ הם רבים, ואפשר להפיק מהם תמיד תועלת.

אם נמאס לאכול תפוחי עץ כמות שהם מדי יום, חפשו בין המתכונים הרבים שאפשר להכין מהם, ואין ספק שתמצאו משהו שתאהבו. המתכונים הללו לא צורכים זמן להכנתם, ותוכלו תפיקו את כל היתרונות הבריאותיים שיש לתפוחי העץ.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מתי מרדכי
לפני 10 חודשים

כתבה מעניינת

שולה משולם אמויאל
לפני 6 חודשים

שמחתי לדעת את היתרונות של תפוחי עץ,
השאלה שלי אם התפוח עובר בישול אואפיה, האם הערכים התזונתיים נשארים??

אביבה
לפני 5 חודשים

ניהנתי לקרוא את הכתבה .🙏🇸🇻

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

12 היתרונות הבריאותיים של הכמון והסיבות להשתמש בו

11 דרכים להפחתת האדמומיות בפנים ובמהירות

מזונות שמקלים על עצירות

6 ירקות שניתן לאכול כדי להקל על עצירות באופן טבעי

חוקרים חושפים את שורש הסיבה של התמכרות (וכיצד להתגבר על זה)

באותו נושא