בריא לדעת
Search
Close this search box.
מה סוכר עושה לגוף שלנו

ככה עודף סוכר משפיע על הגוף שלנו

כולנו יודעים שאכילת סוכרים לא טובה עבורנו ועדיין… רבים מאיתנו שמים את העובדה שהסוכר לא בריא בצד ובכל זאת נהנים ממנו. בין אם מדובר במשקאות ממותקים, ממתקים, מאפים ואפילו דגני בוקר מתוקים, הסוכר העודף עלול לפגוע בנו ביותר מאשר דרך אחת.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

השפעה על המוח שלנו

אכילת סוכר מקפיצה את רמות הדופמין במוח והרצון לדופמין הוא זה שגם גורם לכך שנמשיך לרצות עוד ועוד מתוק. כיוון שמזונות מלאים כמו פירות וירקות לא גורמים למוח לשחרר כל כך הרבה דופמין ההשפעה על המוח משמעותית וככל שאנחנו צורכים יותר סוכר כך אנחנו צריכים עוד ממנו כדי לקבל את תחושת ההנאה.

השפעה על מצב הרוח

סוכר יכול להעלות את האנרגיה בבת אחת וזאת בשל העובדה שהסוכר בדם כולה במהירות. הבעיה היא שכשרמות הסוכר יורדות ישנה תחושה של ״התרסקות סוכר״ שעשויה להוביל לעצבנות וחרדה. דרך טובה לדעת האם אנחנו מושפעים מהסוכר היא המשיכה לסוכר לעתים קרובות ובעיקר בשעות אחר הצהריים והערך.

 

השפעה של הסוכר על השיניים

רובנו שמענו כבר מגיל צעיר שהסוכר משפיע על בריאות הפה שלנו והדבר נכון. סוכר בכל צורותיו עלול להוביל לשגשוג של חיידקים שנמשכים לסוכר והם מתרבים ומבצעים את עבודתם לאחר שאנחנו אוכלים מתוק. התוצאה עלולה להיות חורים בשיניים ופגיעה בבריאות הפה.

השפעה על המפרקים

אלו מאיתנו שחווים כאבי מפרקים צריכים לקחת את נושא הסוכר ברצינות. אכילת מתוק עשויה להשפיע לרעה על כאבי המפרקים בשל הדלקתיות הנגרמת בגוף. מחקרים הצביעו על כך שאנשים שאוכלים או שותים הרבה סוכר עשויים להיות בעלי סיכוי גבוה לפיתוח דלקת מפרקים שגרונית.

השפעה על העור

תופעת לוואי של צריכה מרובה של סוכר היא השפעה על העור. סוכר עודף נצמד לחלבונים בזרם הדם ויוצר מולקולות מזיקות בשם AGEs. המולקולות הללו מובילות להזדקנות של העור כאשר הקולגן והאלסטין של העור נפגע כשאלו בעצם סיבי החלבון אשר אמורים לשמור על עור מוצק וצעיר. לכן עודפי סוכר עלולים להוביל לקמטים ועור רפוי.

השפעה על הכבד

שפע סוכר כולל סוכר מוסף (פרוקטוז או סירופ תירס) עלול להזיק לכבד. כאשר הפרוקטוז מתפרק הוא הופך לשומן והתוצאה עלולה להיות מחלת כבד שומני לא אלכוהולי (NAFLD) שנתפסת כהצטברות שומן עודף בכבד. עוד מחלה יכולה להיות סטאטוזיס שהיא הצטלקות של הכבד ושיכולה להוביל בסופו של דבר לניתוק אספקת הדם לכבד.

השפעה על הלב

מחקרים מצאו כי הפחתת הסוכרים יכולה לסייע בהפחתת לחץ הדם. הסוכר נמצא כגורם מרכזי אשר עלול להוביל למחלות לב. כשאנחנו אוכלים עודפי סוכר אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בסיכון גבוה פי  למחלות לב. חשוב להבין כי אכילת יותר מדי סוכר מובילה לעלייה באינסולין בדם והיא משפיעה על העורקים שעלולים לעבור תהליך דלקתי ובסופו של דבר אפילו להוביל לאי ספיקת לב.

השפעה על הלבלב והכליות

אכילה מובילה לשאיבת אינסולין ללבלב וכשאנחנו אוכלים יותר מדי סוכר הגוף מפסיק להגיב לאינסולין כפי שהוא אמור להגיב מה שיכול להוביל לסוכרת מסוג 2. סוכרת עלולה להוביל גם לנזק לכליות שברמות מסוימות של סוכר מובילות לשחרור עודפי סוכר לשתן ולפגיעה בסינון הפסולת שנמצאת בדם.

השפעה על המשקל

זה לא צריך לחדש לנו שום דבר אבל ככל שאנחנו אוכלים יותר סוכר כך אנחנו חושפים את עצמנו לעלייה במשקל כשהדבר נכון כמובן גם לצריכת סוכרים בשתייה.

כתבות שבריא לדעת
היתרונות הבריאותיים של הריצה

רוצו על זה: היתרונות הבריאותיים של הריצה

בעיות בבלוטת התריס

9 מוצרי מזון שיש להימנע מהם אם סובלים מתת פעילות בלוטת התריס

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
רינה
לפני 3 חודשים

כ תבה חשובה מאד.

יוסי מלכי
לפני 3 חודשים

מאלף

בתיה
לפני 3 חודשים

כמה הןא עולה היום לאחר ההנחה?

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

חומץ תפוחים בריא למערכת העיקול
בריאות

איך אנחנו יכולים לשפר את מערכת העיכול שלנו

סיכונים של ישיבה ממושכת

מדוע ישיבה מרובה עלולה להזיק לבריאות

7 סימנים לכך שמישהו מנסה לעשות עליכם מניפולציה פסיכולוגית

מזונות שטובים לעיכול

10 סוגי מזון שטובים לעיכול: להתגבר על בעיות עיכול ובעיות בבטן, באופן טבעי

באותו נושא