10 מזונות-על יעילים למערכת החיסון של הגוף

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אנו נחשפים לווירוסים, חיידקים, חומרים מסרטנים, אלרגנים, רעלנים סביבתיים מדי יום בחיינו, ומוקפים במיליארדי חיידקים ווירוסים. למרות זאת, גוף האדם מיומן מאד ומסוגל לתקן את עצמו, ולכך הוא מיועד. מערכת החיסון של הגוף יכולה ליצור מגוון של תגובות כדי לתקוף אורגניזמים שפולשים לגוף, ובדרך כלל גם בהצלחה.

עם זאת, יש זמנים שבהם אנו זקוקים ליותר הגנה מפני אותם פתוגנים.

מערכת חיסון בריאה היא ההגנה הטובה ביותר של הגוף מפני הפולשים הללו, ולתזונה יש מה לעשות כדי שהמערכת החיסונית תתפקד בצורה מיטבית.

מאחר ומזונות-העל מכילים הרבה מאד חומרים מזינים, הם כמו הביטוח של הגוף. מזונות-על הם מזונות מלאים שלא עברו זיקוק או עיבוד, ועל ידי שילובם של אותם מזונות מלאים בתזונה, אפשר להבטיח את ההגנה האופטימלית על הבריאות. הבחירה במזונות מסויימים ובעיקר לצרכי הגנה, היא הדרך לעשות זאת.

להלן רשימה של 10 מזונות-על לחיזוק הגוף:

1. גוג'י פירות יער

הם מכילים תרכובות מסויימות שנקראות פולי-סכריכים. לג'וגי פולי-סכרידים  יש מבנה כימי הדומה לזה של פטריית מאייטקה, שמוכרת כבר מזמן בזכות יכולתה לחזק את תפקוד מערכת החיסון. פירות היער מהווים גם מקור עשיר לויטמין C ואבץ. שני הוויטמינים הללו נוגדי החמצון חיוניים ביותר להגנה על הגוף מפני פתוגנים. הג'וגי פירות יער מכילים גם שני חלבונים עיקריים המקדמים את בריאות מערכת החיסון: L-ארגינין ו-L-גלוטמין.

2. ברוקולי

הברוקולי מכיל חומר כימי שנקרא סולפורפאן שמעורר מגוון רחב של פעולות נוגדי חמצון ובכך מגביר את תפקוד מערכת החיסון. מנה אחת של ברוקולי, מספקת גם 10% מהצריכה היומית של ויטמין C וויטמין A. הברוקולי עשיר מאד בוויטמין C ובוויטמין E, ושניהם מחזקים את המערכת חיסונית.

3. תרד

התרד הוא מזון-על וטוב למערכת החיסונית של הגוף בגלל התכולה המאד גבוהה שלו של ויטמין C וויטמין E, שיחד עם פיטו-כימיקלים רבים כגון קוורצטין, הם מחזקים את מערכת החיסון בגוף. פוליפנולים פיטוכימיקלים כגון הקוורצטין שנמצאים בתרד, יכולים להפחית בצורה משמעותית זיהומים, ובכך לשפר את תפקוד מערכת החיסון.

4. פטריות

הפטריות שימשו במשך מאוד בשנים לצרכי ריפוי. מחקר מודרני גילה עכשיו גם למה. מחקרים הראו שהפטריות מגבירות את הייצור, הפעילות ויכולת התקיפה של תאי הדם הלבנים הנאבקים בזיהומים. זאת בגלל תכולת האלפא והביטא גלוקן שנמצאים בפטריות. הבטא-גלוקנים נמצאו ככאלה שמפעילים את ייצור תאי החיסון, כולל תאי ה-T ותאי ההרג הטבעיים (NK), שיכולים להיאבק נגד חיידקים, זיהום נגיפי ואפילו סרטן.  סוגי הפטריות הטובים ביותר להגנה על המערכת החיסונית הם פטריות שיטאקה, ראיישי ומאיטקה.

5. פלפל אדום

פלפל אדום עשיר בחומרים מזינים ובעל תכולה גבוהה של פיטו-כימיקלים, כמו גם בבטא קרוטן ובויטמין C – כשכולם מגנים ומחזקים את המערכת החיסונית של הגוף. פלפל אדום הוא גם אחד מהמקורות המעטים של הירקות המספקים ויטמין E. כמו כן, הוא אחד מבין הירקות המעטים שקיים בו שילוב עוצמתי של ויטמין C וויטמין E – שהם חומרים מזינים קריטיים המחזקים את המערכת החיסונית בגוף.

6. יוגורט

היוגורט עתיר בפרו-ביוטיקה (חיידקים מועילים). הפרו-ביוטיקה שביוגורט מגבירה למעשה את פעילות מערכת החיסון בגוף בכך שהיא 'אוכלת' חיידקים מזיקים. הפרו-ביוטיקה מייצרת גם את האנטיביוטיקה הטבעית שלה כדי להגן על הגוף מפני פולשים למערכת העיכול.

7. עגבניות

העגבניות מפעילות את יכולת החיסון שלהן באמצעות הליקופן והבטא-קרוטן שהן מכילות. הליקופן הוא נוגד חמצון חזק המגן על תאי הדם הלבנים בגוף. הבטא קרוטן הוא גם בעל עוצמה ופועל כנוגד חמצון, מה שמחזק את המערכת החיסונית של הגוף. הבטא-קרוטן נלחם ברדיקלים החופשיים שעלולים לגרום לנזק לתאים ולקרומי התאים, ובכך מגן על הגוף.

8. דלעת

הדלעת מכילה שפע של קרטונואידים כדי להבטיח תפקוד תקין של מערכת החיסון של הגוף. הבטא קרוטן שבדלעת מחזק גם את הקשר התאי בתוך מערכת החיסון.  הדלעת עתירה בויטמין C שממריץ את הנוגדנים ותאי החיסון בגוף, כגון הפגוציטים והנויטרופילים.

9. תה ירוק

תה ירוק עשיר בנוגדי חמצון צמחיים, קצ'אינים ופוליפנולים, שהם בעלי עוצמה מבחינת ההגנה על הבריאות, כולל EGCG (Epigallocatechin Gallate)  (אפיגלוצטצ'ין גאלאט) שיכול לחזק את מערכת החיסון בגוף. ה-EGCG יכול לסייע במניעת שכפולם של נגיפים, כולל של הצטננות ושפעת.

10. דגים שומניים

דגים שומניים כגון סלמון, סרדינים ובקלה ידועים בכך שהם מפחיתים את הדלקות בגוף. שומנים בריאים חיוניים לגוף, מאחר והם משחררים את מערכת החיסון בכך שהם מפחיתים את הדלקות כדי להילחם נגד נגיפים שונים. דגים שומניים מכילים גם את כל הוויטמינים והמינרלים שהגוף צריך כדי לשמור על מערכת חיסון בריאה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דוד
לפני 8 חודשים

מדהים תודה

שמעון
לפני 8 חודשים

תודה מראש

צפורה דבח. בלי י
לפני 8 חודשים

אני טבעונית. לא אוכלת דגים. מה יש במקום זה. הכתבה מאוד מענינת

אנונימי
לפני 8 חודשים

ומה עושים אלו שאלרגיים לכל מה שצויין כאן?

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.