דרכים לקום מהמיטה בבוקר

לא מצליחים לקום מהמיטה? 11 טיפים שיעזרו לכם להתגבר על העייפות!

ישנם לא מעט אנשים שמרגישים שפשוט אין להם אנרגיה בשעות הבוקר. לא מדובר רק בחוסר אנרגיה אלא גם בחוסר מוטיבציה שיכולה להיות על רקע דיכאון, מתח וחרדה. כשמדובר על מצב חד פעמי, אין צורך לדאוג, אך אם התופעה חוזרת יש לפעול באופן אקטיבי כשהטיפים הבאים יכולים לעזור בכך.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. הגדרת יעדים ניתנים לניהול

לפעמים חדרה מהמשימות היום יומיות יכולה להקשות על יציאה מהמיטה. לכן, חלוקה של היום לשלבים שניתן להצליח בהם יכולה להיות הדרך להצלחה. בתור התחלה כדאי להתמקד ביעדים שנחשבים לפשוטים יחסית כשכדאי שאלו יהיו ניתנים למדידה, להשגה ומציאותיים.

2. אימוץ חיית מחמד

מחקרים מצביעים על כך שאינטראקציה עם חיית מחמד כולל כלבים וחתולים מקושרת לרווחה נפשית ופיזית. אנשים אשר מאמצים חיית מחמד צריכים לקום מהמיטה עבור אחרים ונהנים מהפחתה בלחץ ובחרדה ומפיתוח של רגשות חיוביים במהלך היום.

3. לקיחת אחריות

ברגע שהאחריות היא רק כלפי עצמנו אז קשה לנו יותר לעמוד ביעדים השונים שלנו. חברים ובני משפחה יכולים לעזור לנו לקום מהמיטה בבוקר ואם אנחנו לוקחים אחריות על מישהו אחר, על פעילות עם אותו האדם, אנחנו יכולים למצוא שההתעוררות הרבה יותר פשוטה.

4. התמקדות בהרגשה טובה

ציפייה לאירועים חיוביים יכולה להשפיע לטובה על הבריאות הנפשית והפיזית. התמקדות באותה ההרגשה הטובה יכולה להיות לעזר רק כאשר לא תמיד מדובר בציפייה לאירוע גדול. גם תחושה טובה לאחר אימון, פינוק של קפה וארוחת בוקר טעימה יכולות כולן לעודד אותנו להתעורר.

5. שימוש בדמיון שלנו

מחקר משנת 2015 נא כי דמיון של תמונות חיוביות יכולות להוביל להרגשה טובה יותר. רובנו יכולים להיזכר לפחות במספר דוגמאות של רגעים טובים בחיים שלנו והתמקדות באותו הרגע יכול להיות משמעותי ולהשפיע לטובה על היכולת לקום בבוקר.

6. שימוש בשעון מעורר

שעון מעורר יכול להיות לעזר רב ומסייע להרגיל את הגוף למחזורי השינה שלנו. רצוי מאד לנסות להיכנס לשגרה, ללכת לישון באותן השעות ולהתעורר באותן השעות וזאת במטרה להשיג את המוטיבציה החשובה בשעות הבוקר. אותה מוטיבציה תעזור לנו להתחיל את היום בצורה חיובית.

7. להאיר את החדר

אנחנו זקוקים לאור יום והארת החדר יכולה לעזור לנו לקום מהמיטה ולהתחיל את היום. חדרים חשוכים מעולים לשינה אך הם לא מעודדים אותנו לקום. לכן, בבוקר רצוי לפתוח את החלונות או את האור כשבבתים חכמים אפשר לתכנן שהאור יופיע עם השעון המעורר.

8. שימוש במוזיקה

מוזיקה יכולה להשפיע על מצב הרוח שלנו. שימוש במוזיקה כבר בבוקר יכול לעזור לנו להתעורר, להרגיש טוב יותר ולהניע אותנו להתחיל את היום. רצוי כמובן להשתמש במוזיקה שעושה לנו טוב, מניעה ולא מוזיקה איטית ומדכדכת.

9. יצירת לוח זמנים עמוס

מילוי היומן יכול להיות חשוב מאד ובמיוחד לאנשים שסובלים מדיכאון. האירועים יכולים להיות ״פשוטים״ כמו יציאה לסרט, מפגש אישי, ישיבה בבית קפה והם יכולים להיות גדולים יותר. הרעיון הוא שאותם אירועים יובילו לציפייה ששווה להתעורר בשבילה.

10. תעדוף

לפעמים יש לנו תחושה של עומס שאנחנו פשוט רוצים להתעלם ממנו. לכן רצוי ליצור סדרי עדיפויות ואם אפשר לעשות זאת עוד לפני שאנחנו הולכים לישון או דבר ראשון על הבוקר. רצוי לשים את המשימות המהנות בשעות המוקדמות ביותר.

11. בילוי בחוץ

השמש משפיעה על ההרגשה שלנו ולא רק. היא נחוצה לנו וחשוב שניחשף אליה במהלך היום. החשיפה משפיעה על שעון הערות והיקיצה, היא נותנת לנו מלטונין שעוזר לנו לישון בלילה ומובילה להרגשה טובה יותר.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Shoshana
לפני 1 חודש

תודה על השיתוף.

סוזי פקר
לפני 1 חודש

אתם נותנים עצות כמו רופאים.
שאפו לכל היועצים.
אני מקבלת כל עצה ועצה בשתי ידיי
תודה רבה לכם.

מימי
לפני 1 חודש

כתבה מענינת מאד.

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.