ישנן דיאטות רבות אשר מבטיחות ירידה מהירה במשקל אך רובן לא מביאות הוכחות מדעיות ובפועל לא ממש עובדות. עם זאת זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לפעול בצורה נכונה ובאמת לרדת במשקל וזאת עם אסטרטגיות מגובות מדעית.
אסטרטגיית הירידה במשקל יכולות לכלול מעקב אחר צריכת הקלוריות,הגברת הפעילות הגופנית, הפחתת פחמימות ועוד. עכשיו הגיע הזמן לבדוק את השיטות השונות ולאמץ את אלו שהכי מוצאות חן בעניינו ושמתאימות לאורך החיים שלנו.
מעקב תזונתי
דיאטה שללא כל ספק יכולה להצליח כוללת מעקב תזונתי. כאשר אנחנו מודעים למה שאנחנו אוכלים ושותים ומנהלים יומן לכל הפריטים שאנחנו אוכלים הנטייה היא לאכול פחות. שילוב עם פעילות גופנית יכולה להיות עוד יותר משמעותית כיוון שכך אנחנו לא רק מצמצמים באכילה אלא מעלים את המוטיבציה ועושים בחירות תזונתיות חכמות.
אכילה מודעת
המשמעות של אכילה מודעת היא להיות קשורים לאוכל. איפה אנחנו אוכלים ואיך אנחנו אוכלים חשובים לא פחות ממה שאנחנו אוכלים. עצירת היום כדי לאכול והימנעות מאכילה מול הטלוויזיה, תוך כדי הליכה, ברכב, יכולים להוביל להפחתת קלוריות משמעותית וירידה במשקל כמעט בלי להרגיש בכך.
העשרת התזונה בחלבון
לחלבון יש יכולת לווסת את הורמון התיאבון והוא עוזר לתחושת השובע. מחקרים מצביעים על כך שארוחת בוקר עשירה בחלבון יכולה להשפיע על תחושת השובע למשך שעות. שילוב שיבולת שועל, זרעים, קינואה, זרעי צי׳ה, ביצים וסרדינים מגבירים את החלבון בתזונה.
צמצום סוכר ופחמימות מזוקקות
התזונה המערבית עשירה בסוכרים אשר מתווספים כמעט לכל דבר וברור שהתוספת קשורה להשמנה. יש לשים לב למזונות, להימנע לחלוטין משתייה ממותקת ולהעדיף תזונה ביתית על פני תזונה מעובדת שמקבלת תוספות סוכרים שמזיקים לנו. כמו כן יש להעדיף פחמימות מורכבות על פני מזוקקות.
איזון חיידקי המעיים
המעי שלנו ״מארח״ מספר עצום של מיקרואורגניזמים וכ-39 טריליון חיידקים. לכל אחד מאיתנו סוגים וכמויות שונות של חיידקי מעי כשחלקם מסייעים להגביר את כמות האנרגיה שאנחנו שואבים מהמזון ובהתאם ההשפעה על העלייה במשקל.
כדאי לצרוך מזונות המגדילים את מספר החיידקים הטובים במעיים כולל פירות, ירקות, דגנים
שנת לילה טובה
מחקרים מצביעים על כך ששינה של פחות מ-6-5 שעות בלילה יכולה להיות קשורה בהשמנת יתר. חוסר שינה או שינה לא איכותית מאטה את הליך המרת הקלוריות לאנרגיה (חילוף חומרים) וכשתהליך זה לא יעיל התוצאה היא אגירת אנרגיה שהופכת לשומן ומשקל עודף.
ניהול רמות הלחץ
מתח גורם לשחרור אדרנלין וקורטיזול אשר מעלים את התיאבון. זהו חלק מתגובת ״לחימה או בריחה״ של הגוף.
אלו מאיתנו הנמצאים במתח עלולים להיות עם רמות קורטיזול גבוה שנשאר בדם במשך זמן רב וכתוצאה מכך אנו יכולים להרגיש רעבים כל הזמן ובהתאם כמובן גם לאכול. הקורטיזול מסמן צורך לחדש את מאגרי התזונה וכשאלו לא בשימוש התוצאה היא אגירת שומן.
💛💛