היתרונות הבריאותיים של המסטיקים

גם אנחנו הופתענו: 5 סיבות לכך שלעיסת מסטיק טובה עבורנו

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

כל לועסי המסטיק שמעו לא פעם על כך שמדובר בהרגל שלילי אך השאלה היא אם זה נכון. המסטיק פופולארי בכל העולם ומחקר העריך כי מדי שנה אנשי העולם לועסים אותו במשך 187 מיליארד שעות (במצטבר).

את המסטיק אפשר למצוא באינסוף טעמים ולמרות שהוא דביק, עלול להוביל להצטברות גזים במערכת העיכול, יש לו גם כמה יתרונות מפתיעים (כן, גם אנחנו הופתענו).

המסטיק מפחית מתח

מסטיק יכול להפחית את רמות הקורטיזול. במקום לתת ללחצי היום יום שלנו לעלות אנחנו יכולים ללעוס מסטיק ומחקר משנת 2009 בדק זאת. במחקר התבקשו המשתתפים לבצע פעולות שונות שמעוררות מתח כשקבוצה אחת לעסה מסטיק והשנייה לא. התוצאות הראו כי הקבוצה שלעסה מסטיק חוותה פחות חרדה ורמות הקורטיזול של משתתפיה היו נמוכות יחסית.

קורטיזול הוא הורמון העולה עם הלחץ וחוקרים חושבים כי לעיסת המסטיק שמובילה לשיפור זרימת הדם למוח יכולה להוביל להורדת המתח. מתי זה יכול להיות יעיל? לפני ראיון, פגישה, אך כמובן לא בזמן הפגישה 😊

המסטיק יכול להגביר את התפקוד הקוגניטיבי

הלעיסה של המסטיק מובילה להגברת זרימת הדם למוח ומכאן להוביל לשיפור תפקוד המוח. במחקר משנת 2004 ושפורסם ב- Journal of Appetiteנמצא כי יתכן מאד שנוכל להרוויח מהלעיסה אשר מובילה להגברת אספקת הגלוקוז למוח ולשיפור הזיכרון.

רשתות הנוירונים במוח מופעלות בזמן הלעיסה וכשהן מופעלות רמת הערנות עולה, תשומת הלב גבוהה יותר והדבר יכול להוביל לשיפור הביצועים הקוגניטיביים. בשילוב עם הפחתת המתח אפשר להגיד כי המסטיק יכול להיות אידאלי להתמודדות עם רגעים תובעניים.

המסטיק יכול להפחית את שחיקת השיניים

שחיקת השיניים יכולה להיגרם בין היתר בשל חומצה הנשלטת על ידי הרפלוקס החומצי. אלו מאיתנו שסובלים ממחלת ריפלוקס גסטרו-וופגיאלי  (GERD)יכולים למצוא כי לעיסת מסטיק דווקא עוזרת ומשפרת את המצב שלהם. החומצה המוחזרת ב- GERDעלולה להוביל לשחיקה של השיניים אך לעיסת מסטיק מקדמת את הבליעה ועוזרת לחומצה להתנקות מאזור הוושט.

במחקר משנת 2005 ושפורסם בכתב העת Journal of Dental Research נמצא כי לעיסת מסטיק במשך חצי שעה לאחר הארוחה יכולה להוביל להפחתת ריפלוקס החומצה ומכאן להפחית את השחיקה של השיניים.

איזון PH תודות ללעיסת מסטיק

האינטואיציה שלנו יכולה לחשוב בדיוק ההפך אך מסתבר שלעיסת מסטיק עשויה לעזור לנו לאזן את ה-PH של חלל הפה. איזון החלל יכול לסייע במניעת עששת אבל… זאת בתנאי שהשתמשנו במסטיק ללא סוכר כיוון שסוכר שנצמד לשיניים במשך זמן רב בוודאי לא יוכל לעזור לנו.

לעיסת מסטיק מגבירה את ייצור הרוק והרוק מוביל לשטיפה של החיידקים מחלל הפה. הרוק גם מכיל PH גבוה והוא יכול לנטרל את ה-PH הנמוך של הפלאק ובמיוחד לאחר אכילת מאכלים ממותקים. כתב העת של איגוד השיניים באירלנד אפילו הציע שלעיסת מסטיק עשויה להפחית כתמים על השיניים. שוב, חשוב להקפיד לבחור במסטיק ללא סוכר ולזכור כי מסטיקים ממותקים ישללו את היתרון הנ״ל.

כתבות שבריא לדעת
באיזה תדירות להתקלח

באיזו תדירות אנחנו באמת צריכים להתקלח

חלבון מהצומח

איך להשיג יותר חלבון על בסיס צמחי

מסטיק יכול לדכא תיאבון

מסטיק יכול לעזור לנו לרדת במשקל על ידי כך שהוא עוזר לדכא את הרעב. אלו מאיתנו שמנסים לרדת במשקל יכולים להיות מופתעים מההשפעה חיובית של המסטיק. תנועת הלעיסה מובילה לגירוי חושי שמוביל לתחושת שובע ומכאן ליכולת לשלוט בתשוקה לחטיפים ולארוחות עתירות אנרגיה.

ניסוי משנת 2011 ושפורסם בכתב העת Journal of Appetite בחן את ההשפעה של לעיסת מסטיק במשך 45 דקות לפחות וגילה כי המשתתפים חוו ירידה בתיאבון, בתשוקה לחטיפים ובסופו של דבר הצליחו לרדת במשקל.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חווה שטרסברג
לפני 1 שנה

אם נכון, זה פתרון נהדר לבעיות שלעיסת המסטיק תרפא, גם אם לא "יפה" ללעוס מעל גילאי בני תשחורת, בציבור, ההטבות שהיא תורמת מקבלות משנה תוקף, זה לא מזיק אז ממש כדאי לנסות!

פרלה
לפני 1 שנה

אהבתי

הראל אילנה
לפני 1 שנה

אני לועסת מסטיק ללא סוכר וזה עוזר לכל מה שכתבתם

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

מזונות שמחזיקים את מערכת החיסון
תזונה

מוצרי מזון המחזקים את מערכת החיסון בגוף

6 הרגלי בוקר שיבטיחו שהמשך היום שלכם יהיה מדהים

זה מה שיכול לקרות לגוף כשצורכים יותר מדי מלח

זה מה שיכול לקרות לגוף כשצורכים יותר מדי מלח

חשוב: 8 סימנים של מחסור בסידן, והסכנות שלהם!

באותו נושא