13 מוצרי מזון שאסור לחמם שוב במיקרוגל

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

המיקרוגל הוא מכשיר נוח, קל לשימוש ודרך מהירה מאד כדי לחמם שאריות מזון. עם זאת, מוצרי המזון אינם ממש טובים כשהם מטופלים במיקרוגל, לעומת כשהם טריים, אך לא נוכל להתכחש לכך שזוהי דרך טוב לחמם מזון ובמאמץ מינימאלי.

אולם, להלן כמה מהמזונות שאסור להכניס למיקרוגל, מאחר ולפעמים זה הורס את המזון לחלוטין, ולפעמים, אף בגלל שזה מהווה סיכון בטיחותי. לא משנה מה הגורם, אלו הם כמה מזונות שלעולם אין לחמם שוב במיקרוגל.

להלן 13 מוצרי מזון שאסור לחמם שוב במיקרוגל:

אורז

חימום אורז במיקרוגל זאת טעות, מה שעלול לגרום למה שמכונה תסמונת האורז המטוגן, שזוהי הרעלת מזון הנגרמת על ידי חיידק ה-Bacillus cereus. סוגים אלה של חיידקים עלולים אפילו לחיות עדיין במהלך הבישול, וכשמשאירים את האורז בחוץ בטמפרטורת החדר, זה יגרום לחיידקים לשגשג.

  • זה לא שחימום אורז במיקרוגל הוא דבר רע – אלא שאם עושים זאת בדרך לא נכונה, זה מזיק לבטן.
  • אורז צריך להשאיר בחוץ כדי שיתקרר, למשך פחות משעה, לפני שמכניסים אותו למקרר.
  • לאחר מכן, כשמחממים אותו שוב, יש לחממו מחדש בצורה מוחלטת.

אם אתם חושבים לחמם אורז שהוא כבר מוכן יותר מיום במיקרוגל, אל תעשו זאת, זה לא שווה את הרעלת המזון, פשוט, יש לזרוק אותו.

פלפל צ'ילי חריף

פלפל הצ'ילי מכיל מרכיב המכונה קפסאיצין, הגורם לפלפל להיות חריף ומתובל. כששמים פלפלים כאלה במיקרוגל, הטמפרטורות הגבוהות מאד גורמות לאותם מרכיבים להתאדות. למרבה המזל, זה אינו גורם להם להתפוצץ.

אולם כפי שאתם וודאי משערים, זה אומר שהאדים של אותם פלפלים הם מאד אינטנסיביים, וזה עלול לשרוף את הגרון והעיניים, בגלל שהם כל כך חריפים. זה כל כך חמור, שאנשים היו צריכים להתפנות ממבנים בגלל פלפלים שחוממו במיקרוגל! הם אולי אינם נפיצים, אך מה שבאמת קורה איתם במיקרוגל, לא הרבה יותר טוב.

ברוקולי

זהו אמנם ירק שקל מאד לחימום במיקרוגל, אולם, זה בזבוז עצום של יסודות הירק, מאחר והחימום גורם ל-97% מהחומרים המזינים שלו להיעלם.

מעל לכל, בעת בישול הברוקולי, הוא בדרך כלל כבר מאבד הרבה מהחומרים המזינים והחיוביים שלו. בעת האידוי, הברוקולי כבר מאבד 11% מנוגדי החימצון שלו – לכן, אפשר רק לדמיין מה המיקרוגל גורם לו !

תפוחי אדמה

החדשות הטובות הן, שזה בסדר לשים תפוחי אדמה לא מבושלים במיקרוגל, אין בעייה עם זה. אולם, אם זה המקרה, למה הוא מופיע ברשימה? טוב, חימום מחדש של תפוחי אדמה שכבר בושלו, הוא בעייה גדולה. תפוחי האדמה מכילים C. botulinum, שזהו סוג של חיידק הגדל בתפוחי אדמה ועלל לגרום לבעיות בריאות חמורות. כשמבשלים בנייר אלומיניום, הוא מגן מפני החיידק, ולכן צריך לאכול אותו מהר ככל שניתן.

  • פירוש הדבר הוא שאכילה של תפוחי אדם שנשארו, זהו בדרך כלל רעיון לא טוב.
  • אם מוכרחים, יש להכניסם חזרה לטוסטר אובן וללא נייר אלומיניום, וכך תפוחי האדמה יוכלו להתחמם ולהרוג את החיידקים.
  • לשים תפוחי אדמה במיקרוגל היא דרך בטוחה שאתם עלולים למצוא את עצמכם עם תפוח אדמה מזוהם, שעלול לגרום לכם לחלות מאד.

עוף

לקלות עוף במיקרוגל הוא ללא ספק דבר רע. למה ? ראשית, יש להבין שהמיקרוגל אינו יודע במיוחד להרוג חיידקים רעים בצורה טובה. עכשיו, עוף הוא מזון שהוא מאד מאד מועד לצמיחתם של חיידקים, ובמיוחד, הסלמונלה. מבינים את הבעייתיות ?

עוף גולמי צריך להתבשל בצורה יסודית, כדי להרוג את החיידקים שבו. מחקרים גילו שלבשל עוף במחבת, זה בסדר גמור, אולם אלו שמשתמשים במיקרוגל כדי לבשל עוף, עלולים בסופו של דבר לגרום לעצמם סוג מסויים של מחלה. זאת מאחר וחיידק הסלמונלה שורד במהלך תהליך החימום. אפשר לומר בביטחה, שעוף הוא אחד מהמזונות שאסור תמיד לחמם שוב במיקרוגל !

אולם, מה לגבי עוף מבושל? גם את השאריות שלו, לא תרצו לחמם במיקרוגל, מאחר ובכך הרכב החלבון בעוף משתנה, וזה עלול לגרום לבעיות עיכול לאחר מכן.

פטריות

אם כבר בישלתם את הפטריות ונותרו שאריות, עדיף לזרוק אותם מיד, או להתחייב על חימום חוזר בצורה מתאימה ויסודית. זאת מאחר והפטריות, כמו סוגים אחרים שלה, פגיעים בצורה קיצונית לחיידקים רעים, או מיקרואורגניזמים אחרים.

  • קשה מאד לאחסן, ולאחר מכן לחמום מחדש פטריות בדרך הנכונה בדיוק.
  • נסו להכין רק את מנת הפטריות שאתם רוצים, במקום בישול יתר.
  • ברוב המקרים, כל סוג של פטריות מחוממים מחדש – לא רק כאלה במיקרוגל – עלול לגרום לכאבי בטן.
  • ניתן גם לשים את הפטריות ישר במקרר לאחר בישולם וליהנות מהן קרות אם רוצים.

ביצים

ביצים שלמות עם הקליפה, אסור אף פעם להכין במיקרוגל. הטמפרטורות הקיצוניות במהלך הפעלת המיקרוגל, עלולות להוביל ללחץ פנימי רב, וזה רע לביצים שמבשלים בצורה כזאת, בגלל האדים המצטברים בתוכן. בעיקרון, לביצים יש היסטוריה של נפיצות, שגרמה לפריחה ולכאבים בגלל האדים החמים ושגרמו לכוויות.

לרוע המזל, אפילו ביצים ללא קליפה אינן בטוחות לבישול בצורה כזאת, מאחר ופנים הביצה עלול עדיין להכיל אדים בתוכו. זה אומר שכשחותכים את פנים הביצה, האדים החמים בצורה קיצונית, עלולים לגרום לפריחה על הידיים והפנים.

פירות

אנו מדברים במיוחד על פירות קפואים. אך למה בכלל מישהו יכניס פרי קפוא למיקרוגל? טוב, מסתבר שחלק מהאנשים רוצים להפשיר פרי במהירות, שהם שכחו להוציא מהמקפיא.

מה הבעייה עם זה? בכך שעושים זאת בפועל, פותחים פתח לפרי לספוג חומרים מסרטנים, וזה גם גורם לחיסול רבים מהערכים החיוביים והיתרונות הבריאותיים שבדרך כלל מקבלים מהם.

מעל לכל, זה עלול לגרום למחלות ולנסיגה במערכת החיסון, כשאוכלים את אותם פירות שהופשרו בכוח, מאוחר יותר. הדבר הטוב ביותר הוא פשוט להפשיר פרי קפוא במקרר כמה שעות לפני שרוצים לצרוך אותם, או אפילו במשך הלילה.

רטבים אדומים

רוטב פסטה אדום עשוי עדיין להיות טעים לאחר שחומם במיקרוגל. אולם, יש עם זה בעייה אחת. לא חשוב עד כמה קצר הזמן שאתם מנסים להפעיל את המיקרוגל, כדי לחמם רוטב פסטה אדום, זה עומד להתפוצץ להרוס את חלקו הפנימי של המיקרוגל.

נתחי העגבניות המצויות ברטבי הפסטה האדומה, עלולים לחסום את יציאת האדים מהרוטב בצורה נאותה, ולאחר מכן, באופן פתאומי הרוטב מתפוצץ, בגלל הלחץ הגובר – ולכן, תצטרכו לנקות מיקרוגל מלוכלך מאד לאחר מה שנגרם לו.

אפילו אם אין נתחי עגבניות ברוטב הפסטה, עדיין קיים סיכון לכך שהאדים לא ייפלטו בקלות. הטוב ביותר הוא להניח את סיר הרוטב על הכיריים, ולערבב אותו עד שיתחמם.

בשרים מעובדים

כל הבשרים המעובדים הם בדרך כלל לא בריאים, בגלל החומרים המשמרים המצויים בהם, והעוזרים להם לשמור על חיי המדף שלהם.

כשמחממים במיקרוגל את אותם בשרים, עם זאת, הכימיקלים הרעים בתוך הבשר המעובד והמזוקק, מתחילים להשתנות בהרכבם, והם נעשים אפילו יותר גרועים.

כתוצאה מהחימום במיקרוגל, הבשרים המעובדים עלולים להכין כולסטרול מחומצן, וזאת בעקבות הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל. זה עלולה בתורו, לגרום לעליה בסיכון למחלת לב, שלא לדבר על כך שלבשרים מעובדים יש את כל סוגי ההשפעות הרעות, החל מלגרום לעלייה במשקל, ועד לירידה בחשיבה החיובית, ואפילו ירידה ברמות האנרגיה בגוף.

לחם

לשים לחם במיקרוגל כדי להכין טוסט חם, אינו דבר טוב. זה לא יגרום לסיכון מבחינה בריאותית או בטיחותית, למרבה המזל, אז יש בכך משהו חיובי. עם זאת, איננו ממליצים לנסות לחמם מחדש לחם במיקרוגל.

  • הגלוטן שבלחם, כמו גם הסוכר והעמילן, משתנים מעט בעת החימום.
  • לאחר מכן, כשהלחם מתקרר, כדי לא להתלונן על החום, התוצאה היא לחם שנעשה קשה מאד ללעיסה.
  • זוהי דרך בטוחה כדי להרוס חטיף !

לכן, מה צריך לעשות במקום זה? שימו אותו בטוסטר אובן. למרות שזה לוקח קצת יותר זמן, זה יהיה טעים, והתחושה תהיה הרבה יותר טובה.

ירקות עם עלים ירוקים

ממוצרי מזון בעלי עלים ירוקים כגון: תרד, סלרי, כרוב עלים, נותרות בדרך כלל שאריות. אולם, הפרופסור להנדסת חשמל, מארק קולקובסקי, מסביר שחלק מהירקות הם בעלי ערכים שונים, והם עלולים בפועל לגרום למיקרוגל להוציא ניצוצות. זה לא רק ישרוף את הירקות, אלא גם עלול להרוס את המכשיר.

בנוסף, חלק ממחקרים שנערכו, גילו שעלים ירוקים רבים מכילים חנקות, שכשחושפים אותם לחימום במיקרוגל, הם עלולים להפוך לניטרו-סאמינים, שהם חומרים מסרטנים, וכן לחיסול כל החומרים האיכותיים החיוביים מאותם ירקות, ולהפוך אותם למסוכנים.

מזונות שעברו כבר חימום מחדש

לחמם שוב שאריות מזון, כדאי רק פעם אחת. ככל שמחממים שוב יותר פעמים, לאחר שמוצרי מזון התקררו וחוזרים על כך כמה פעמים שוב ושוב, כך גדלים הסיכויים לכך שהחיידקים ישגשגו בתוך המזון והיפכו אותו להיות מסוכן לאכילה.

  • פירוש הדבר שאתם אמורים לחלק את השאריות, ולחמם שוב רק את מה שצריכים, ואילו את השאר להשאיר במקרר לשימוש מאוחר יותר.
  • לא משנה אם חיממתם מחדש על הכיריים קודם, ואתם רוצים לחמם שוב במיקרוגל בפעם הבאה, זה רע כשמחממים שוב ושוב פעמים רבות.

מחשבות אחרונות על חלק מהמזונות שתמיד אסור לחמם שוב במיקרוגל

יש סיבות רבות לכך שהמיקרוגל אינו הבחירה הטובה ביותר כדי לחמם מזון שוב. עם זאת, יש לציין שאנו מבינים בהחלט את המשיכה אליו. אולם, זה אולי אינו הרעיון הטוב ביותר לחמם במיקרוגל את אותם מוצרי מזון מסויימים, למעט באם אתם רוצים להתמודד מול ההשלכות השליליות לאחר מכן בגלל בעיות עיכול, ועד כדי לחלות, וזאת, החל מפיצוצים ועד לבלגן שלם.

אלם, אל חשש ! חישבו בצורה חיובית וחיזרו לכיריים, או אפילו לתנור, במקום זה. תופתעו לגלות עד כמה המזון יוצא טעים כשלא מחממים אותו שוב במיקרוגל – שמכנים אותו: הדרך העצלה. העובדה שאותן שיטות לחימום חוזר אינן גורמות להרעלת מזון, או לאידוי תחת לחץ, הן בונוס מבורך הרבה יותר.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו