5 מוצרי מזון המשפרים את הזיכרון והריכוז

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

האם ידעתם שהמזונות שאתם אוכלים, יכולים לעזור לכם להתרכז ולפעול בהתאם? הקפאין בקפה, הפלבנואידים בשוקולד וחומצת האמינו L-תיאמין בתה, יכולים לחדד את הריכוז – כל עוד צורכים אותם בצורה מתונה. צריכת אוכמניות, או שמן זרעי פשתן, מועילים גם.

מזונות המשפרים את הזיכרון והריכוז

  • קפה
  • שוקולד.
  • תה
  • אוכמניות
  • שמן זרעי פשתן.

האם גיליתם שמדי פעם תשומת הלב שלכם מוסחת? היכולת להתרכז ולהתמקד במשימות, היא תמיד דבר חשוב, וכשמדובר בתפקוד קוגניטיבי, היכולת להקדיש תשומת לב ולהישאר ממוקדים, היא ה"דלת" לשאר התפקודים הקוגניטיביים – אם לא מצליחים להתרכז במשהו, אי אפשר להבין, ללמוד, או לזכור.

ככל שאנו מתבגרים ומתפתחים, כך גם היכולת שלנו להתרכז. למשל, ילדים בגיל 6 שנים יכולים להתרכז במשימה במשך רק כ-15 דקות, מאשר בגיל 9, שהם יכולים להישאר מרוכזים במשך כשעה. אולם, אם זה אכן כך, למה אנו מגלים שהיכולת שלנו להתמקד, קשה עלינו לעתים קרובות? אנו מגלים שקשה לנו להתרכז מסיבות רבות, כולל ההתעניינות שלנו במשימה מצד אחד, המצב הגופני והרגשי שלנו, הסביבה שלנו, המיפוי הנוירו-פסיכולוגי שלנו ורמת המיומנות שלנו לעמוד במשימה. מגוון של גורמים גופניים ופסיכולוגים, יכולים לעזור לחזק את היכולת זאת, והמזון שאנו צורכים הוא אחד מאותם גורמים.

מזונות לשיפור הזיכרון והריכוז

כדי לשפר את עוצמת הריכוז, מומלץ לנסות ולצרוך את המוצרים שלהלן:

קפה
רבים מאיתנו מתחילים את יומם עם כוס קפה, ויש סיבה טובה לכך שהקפה פועל כל כך טוב כפוקח עיניים – הקפאין ! צריכת קפאין בצורה מתונה, יכולה לא רק לשפר את היכולת להתרכז, אלא הוא גם יכול לגרום לנו להרגיש יותר אנרגטיים ועירניים, לזרז את התגובות, להגביר את הדיוק, לשפר את הזיכרון לטווח הקצר ולהגביר את יכולת פתרון הבעיות שלנו.

אולם, יש לזכור שמילת המפתח כאן, הינה "מתינות." צריכתו של יותר מדי קפה, עלולה לגרום לתחושות של עצבנות. לא מומלץ לצרוך יותר מ-400 מ"ג של קפאין ביום. 8 אונקיות בכוס קפה, מכילות בין 95 ל-200 מ"ג, כך שלא כדאי לצרוך יותר מ-2-3 כוסות קפה ביום. מומחים טוענים שנשים בהריון אמורות להימנע מקפאין, או להגביל את צריכתו ל-300 מ"ג ביום.

שוקולד
שוקולד טעים יכול גם לעזור ולשפר את הקשב והריכוז. זאת מאחר ופולי הקקאו המצויים בו, מהווים מקור עשיר לפלבונואידים, ובמיוחד אפיקאטכין וקטכין, שהם בעלי ערכים נוגדי חמצון. הקקאו מכיל גם קפאין, ועל פי מחקר שנערך, הוא יכול לשפר את הקשב, וכן את מצב הרוח. לכן, מומלץ לצרוך חטיף שוקולד מריר, או משקה קקאו העשירים בנוגדי חמצון, כשחשים עייפות נפשית ומפוזרים.

תה

התה הוא כנראה המשקה הנפוץ ביותר הנצרך, אחרי מים. כמו הקקאו, הוא מהווה מקור מצויין לפלבונואידים נוגדי חמצון. התה מכיל גם חומצת אמינו L-תיאמין מועילה, ושיכולה לווסת היבטים מסויימים בתפקוד המוח. מחקרים הראו שה-L-תיאמין מגביר באופן משמעותי את פעילות המוח בתדרי האלפא. כלומר, הוא יכול להרגיע, מבלי לגרום לתחושת נמנום, לקדם עירנות נפשית ולשפר את הקשב. אין פלא שהנזירים הבודהיסטים בדרך כלל צרכו תה, כדי שיעזור להם לשמור על הקשב במשך זמן רב בעת ביצוע מדיטציה. אפשר גם לנסות ולשתות כוס תה כשמרגישים שהריכוז קצת יורד. ולתזכורת שוב, לא להפריז, ולהגביל את הצריכה ל-2-3 כוסות ביום.

אוכמניות

האוכמניות הן מזון נוסף שיכול להועיל למוח. חוקרים גילו שעמידות הקשב משתפרת לאחר צריכתו של משקה אוכמניות. אולם, האוכמניות לא עוזרות רק לריכוז, אלא הן גם משפרות את הזיכרון. מחקר שנערך, טוען שהמחזוריות העצבית הכרוכה בעמידות הקשב, מתחזקת בעקבות הפלבנואידים המצויים באוכמניות, ויתכן שהם האחראים לאותן השפעות מועילות.

שמן זרעי פשתן

שמן זרעי פשתן מכיל חומצה לינולאית-אלפא, חומצת שומן אומגה 3. חומצת שומן חיונית זאת, לא מסונתזת בגוף האדם, ואפשר לצרוך אותה כתוספת באמצעות התזונה. ידוע היטב שחומצה לינולאית-אלפא, מועילה ללב, אך האם ידעתם שהיא חשובה גם למוח? מחקר שנערך, גילה שחל שיפור אצל ילדים הסובלים מהפרעה היפראקטיבית לקשב וריכוז (ADHD), כשהם קיבלו תוסף של שמן זרעי פשתן ונוגדי חמצון בצורה של ויטמין , C וחל שיפור בסימפטומים כגון חוסר ריכוז, אימפולסיביות, חוסר מנוחה ושליטה עצמית. אולם, יש לזכור שמומלץ להימנע מצריכה של שמן זרעי פשתן כשמדובר בנשים בהריון, או מיניקות, מאחר יש לכך השפעות הורמונאליות.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו