הסיבות לשינה גרועה

8 הסיבות הכי נפוצות לשינה גרועה בלילה וכיצד לפתור את זה

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אלו מאיתנו שסובלים מחוסר שינה עלולים לא רק לסבול מעייפות אלא חשופים לסכנות בריאותיות אמיתיות. יכול להיות שחלקנו זוכרים ימים בהם הצלחנו לישון ברגע ועכשיו, אנחנו לא מצליחים לשחזר זאת וזה לא במקרי.

ככל שאנחנו מתבגרים דפוסי השינה-ערות שלנו משתנים ויותר מצבים עלולים לשבש את המנוחה שלנו. כיוון שישנו קשר ישיר בין שינה לא טובה לבעיות בריאותיות כמו לחץ דם גבוה, סוכרת, דיכאון והשמנה, כדאי שנכיר את שמונה הסיבות שמפריעות לשינה ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לטפל בהן.

דום נשימה בשינה

גברים ונשים יכולים לסבול מדום נשימה בשינה כשבפועל המשמעות היא התעוררויות מרובות במהלך הלילה. הסיבות לכך יכולות להיות מבניות או שינוי של טונוס השרירים כששתיהן מובילות לכך שהחמצן לא מגיע לריאות בזמן השינה וכתוצאה מכך הגוף מתעורר לרגע ללקיחת נשימה. הסימפטום העיקרי המצביע על דום נשימה הוא נחירות אך גם ישנוניות במהלך היום יכולה להעיד על כך.

פתרון: במקרה של חשד לדום נשימה יש לפנות למרפאת שינה לבדיקה ולהחלטה כיצד לטפל במצב.

דיאטה

מה שאנחנו אוכלים יכול להשפיע על השינה שלנו. ארוחות כבדות לפני השינה יוצרות אי נוחות כללית, מזון חריף ושומני יכול לגרום לצרבת ועודף קפאין מקשה על ההירדמות. מה שאנחנו אוכלים ושותים במהלך היום ולפני השינה עלול להשפיע עליה.

פתרון: מומלץ להימנע מאכילה כשלוש שעות לפני השינה ולבחור בארוחת ערב קלילה נטולת שומנים כבדים ותבלינים חריפים. יש להימנע גם מקפאין ואלכוהול בשעות אחר הצהריים.

חוסר פעילות גופנית

פעילות גופנית יכולה להשפיע לטובה על השינה כאשר אימון קבוע עוזר לשינה טובה יותר ולהירדמות. ההפך גם נכון וחוסר פעילות גופנית יכול להשפיע על הקושי להירדם ולישון היטב.

פתרון: אימוץ פעילות גופנית יומיומית ואם אפשר בבוקר. אימון אירובי אינו מומלץ לפני השינה אך מתיחות יוגה יכולות לסייע להירגעות והירדמות.

כאבים

כאבים מכל סוג יכולים להשפיע על השינה. כאבי גב, מפרקים, דלקות ונוספים משפיעים גם על היכולת להירדם וגם על השינה עצמה.

פתרון: להשתמש בכרית חימום ולעשות אמבטיה חמה לפני השינה כדי להרגיע את הכאב.

תסמונת RLS

תסמונת RLS יכולה להשפיע על גברים אך היא נפוצה יותר בנשים. מדובר בתחושה של רגליים חסרות מנוחה, צמרמורות ברגליים ותנועה בלתי נשלטת שלהן. מצב זה לא רק לא נעים אלא חוקרים בהרווארד קשרו אותו לסיכון מוגבר למחלות לב ודיכאון אצל נשים.

פתרון: מעבר להמלצות רופא ניתן לשלב תנועה בכל יום, אמבטיות חמות לפני השינה, עיסוי רגליים והפחתת סיגריות וקפאין.

דיכאון

דיכאון הוא אחד מהגורמים המשפיעים לשלילה על השינה וגם הוא נפוץ יותר אצל נשים לעומת גברים. אנשים מדוכאים עשויים לישון יותר שעות אך השינה שלהם לא רגועה.

פתרון: פניה לרופא, פסיכולוג או מטפל אחר. טיפול עם שיחות ואמצעים אחרים.

מתח

קשה מאד להירדם ולישון כאשר מתחי היום יום לוחצים עלינו. אלו מאיתנו שחיים חיים מלאי מתח עלולים להרגיש זאת לא רק ביום אלא גם בשעות הלילה.

פתרון: מציאת זמן לרגיעה. ביצוע פעולות שקטות ומרגיעות שלא כוללות מסך. שיחות עם חברים או משפחה, קריאת ספר מעניין ומדיטציה.

הרגלי שינה לקויים

לפעמים הסיבה לקשיי השינה היא פשוט הרגלים לא טובים כולל הליכה לישון בשעה מאוחרת מדי והתעסקות בפעולות מעוררות לפני השינה.

פתרון: אימוץ ״היגיינת שינה״ כולל התעוררות בכל יום באותה השעה, שמירה על חדר שינה נקי, קריר וחשוך ושימוש במיטה לייעוד שלב בלבד.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.