נקניקיות מזיק לבריאות

9 מזונות מפתיעים שנמצאו מזיקים לבריאות שכדאי להימנע מהם

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

הדיאטנים יודעים טוב יותר מהאדם הממוצע עד כמה הפתגם הזה נכון: "אתם זה מה שאתם אוכלים".

אכילה נכונה מבטיחה אורח חיים בריא ופעיל יותר, ולכן זה עשוי לסייע לחיות חיים ארוכים ופרודוקטיביים יותר.

אז אם רוצים תזונה בריאה ואורח חיים בריא, כדאי ללמוד איך לבחור ולצרוך מזון טוב יותר שהוא גם חיוני לירידה במשקל. להלן 9 מזונות שחוקרים ודיאטנים ממליצים להימנע מצריכתם.

9 מזונות שמומלץ להימנע מהם כדי ליהנות מבריאות טובה יותר.

אם תוותרו על המזונות הללו, זה רק יעזור לכם להרגיש טוב יותר.

1.  נקניקיות

רוב הנקניקיות הן תערובת של בשר, הרבה שומן ותבלינים ואם היו מסתפקים רק בזה, צריכה של מנה אחת קטנה מדי פעם, לא היתה נוראה. הבעיה היא שרוב הבשרים המעובדים כגון נקניק, היא שהיצרנים בדרך כלל משתמשים בחנקות כחומר משמר.

ברגע שהכימיקלים הללו נכנסים לגוף, הם מתפרקים לחומרים שקושרים אותם ככאלה שגורמים לסרטן. צריכת בשר בארוחת הבוקר היא גם עתירת מלח, מה שעלול להעלות את לחץ הדם ולגרום לבעיות בריאותיות נוספות.

2. דגנים ממותקים

מחקרים מראים שרוב הדגנים הממותקים מכילים כמעט כף סוכר בכל מנה, והדגנים המיועדים לילדים בדרך כלל, מכילים 60 אחוז יותר סוכר מאלו המשווקים למבוגרים. האפשרות הטובה ביותר היא צריכה של דגני בוקר דלי סוכר או את דייסת שיבולת השועל הישנה והטובה.

3. ממתיקים מלאכותיים

הוויכוח הנצחי על הסוכר מול הממתיקים המלאכותיים מתנהל כבר מזה עשרות שנים. כשהדיאטנים הבינו שאנשים שצרכו יותר מדי סוכר עולים במשקל ונוטים למחלות, נמשך החיפוש אחרי תחליפים לסוכר. עם זאת, התחליפים הללו שנוצרו במעבדה, גורמים למערך שונה של סכנות בריאותיות.

במשך שנים, מדענים הזהירו את הצרכנים מפני הסיכונים לחלות בסרטן בגלל צריכת סכרין. פעם חשבו שהוא ממתיק פלא, אבל האספרטיים הפסיד מהר את ערכו כשהחוקרים גילו את האיומים הבריאותיים הפוטנציאליים הטמונים בו.

רוב הדיאטנים ממליצים שלא לצרוך את הממתיקים המזויפים ובמקום זה להשתמש במעט דבש, סירופ מייפל בצורה מדודה.

4. פופקורן במיקרוגל

גם אם צורכים מותג של פופקורן למיקרוגל ללא מלח, חמאה או תוספות אחרות, זה עדיין גורם לסיכון בריאותי. כשהאריזה מחוממת במיקרוגל, היא עלולה לייצר תרכובת הגורמת לסרטן הנקראת PFCs  .  אם בכל זאת רוצים לצרוך פופקורן טעים, עדיף להכין אותו כשהוא טרי על הכיריים או במכשיר עם אוויר חם ואז לתבל אותו בעשבי תיבול או בתבלינים טעימים.

5. מרגרינה

למרות שמרגרינה עשויה להכיל רמות נמוכות יותר של שומנים רוויים, היא עדיין מכילה הרבה קלוריות ושומן כמו בחמאה טהורה. רוב השומן של תחליף החמאה הזה הוא שומני טראנס, שהם גרועים יותר לגוף מהשומן הרווי בחמאה. לכן, לכל הפחות, מומלץ לבחור במותג עם הכי פחות שומני טראנס, או הזליפו מדי פעם מעט חמאה.

6. מזונות מעדנייה מעובדים

בשר מעובד ושאר מוצרי המעדניות המיוחדות רחוקות מצורתן המקורית. רוב הבשרים עברו עיבוד בחומרי מילוי וחומרים משמרים מלאכותיים, שעלולים לגרום למחלות לב או סרטן. מומלץ לכן לבחור לצריכה בשר רזה שאינו מעובד ומזון מלא, לאפשרות בריאה ובטוחה יותר. אפשר למשל, לאפות עוף שלם בשעות אחר הצהריים, לפרוס אותו בצורה יפה ודקה וליהנות מבשרים מוכנים בכריכים .

7. ארוחות ערב קפואות

נוחות לא תמיד אומרת בריאות. כיום, אפילו רבות מארוחות הערב הקפואות שכותרתן "בריאות" עתירות בחומרים משמרים ועשויות להכיל כמה וכמה קלוריות ושומן כמו הרגילות. לצריכת ארוחות ערב מהירות, מומלץ להקפיא מנות ראשונות ותוספות בריאותיות אחרות.

8. יוגורט פירות

אין הרבה הבדל בין יוגורט פירות לבין דגנים ממותקים לארוחת הבוקר. רוב מותגי היוגורט פירות עתירים בסוכרים של ריבה ולא בפירות שלמים, שבוודאי אינם בריאים. במקום זה, נסו לצרוך יוגורט רגיל ופירות טריים.

9. משקאות מוגזים

רוב המשקאות המוגזים עשויים להכיל עד 11 כפיות סוכר בפחית של 12 אונקיות. רובם מכילים כמות עצומה של 185 קלוריות ריקות, בתוספת של צבעים ומרכיבים מלאכותיים שאינם בריאים. שתיית מים היא תמיד האפשרות הטובה ביותר, ואם כבר חייבים קצת טעם, אפשר לשתות סודה עם לימון.

מחשבות אחרונות על אכילה בהתאם להמלצות הדיאטנים

אין ספק שחשוב מאד וחיוני לצרוך תזונה מאוזנת מדי יום ולהימנע מצריכה של מאכלים כגון נקניקיות, צ'יפס, דגנים ממותקים, מאכלי מעדניות מעובדים . העצה הכי טובה היא  לקרוא בעיון את התוויות בזמן הקניות. כשלומדים ומבינים שקיימות אפשרויות בריאות יותר, אפשר לתכנן ארוחות טעימות לכל המשפחה, וזהו הסוד לקיום חיים בריאים יותר.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
לילי פרסול בת 86
לפני 6 חודשים

כתבה טובה ונכונה ♥️

יורם גלילי
לפני 6 חודשים

נכון מאד במיוחד שיש כבר אבחנות בלב ובגלל שלא שלחו אותי לדיאטנית עד 2020 מצאו גורם סיכון חדש לצערי:כבד שומני שהוא בעצמו מייצר שומנים מיותרים שחלקם עולים לעורקי הלב גורמים לסיכון.לצערי מאז לפני 12 שנה היו לי רופאות גרועות.אני מקווה שהחודש אכיר רופאה נורמלית.

ענת עזרא
Reply to  יורם גלילי
לפני 6 חודשים

תיראה, מאז ומתמיד ידענו על הסיכונים האלה. אבל אין חפיפה בין העובגות לפירסומות ששוטפות לנו את המוח. מזמן מסמן הפסקתי לצרוך את כל המזונות האלה. אין מה לעשות,אם אמן אני לי מי לי.
אני מאד מאמינה בתזונה נכונה,ועדיין תא מאוחר בשבילך להקפיד. הכל תזונה ורביעה. בהצלחה.

שושנה
לפני 6 חודשים

מאוד מענין

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.