אדם מתקשה לקום בבוקר

מתקשים להתעורר בבוקר? אלו הסיבות לכך

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

מי מאיתנו לא מוצא את עצמו מושך את השינה עוד קצת מדי פעם. אלו מאיתנו אשר רוצים להתפנק פה ושם ולהישאר עוד קצת במיטה, לא צריכים לדאוג במיוחד, אך אלו שמתקשים להתעורר פעם אחר פעם, שומעים את הנודניק של השעון המעורר (ולפעמים אפילו לא שומעים אותו) בלי סוף, צריכים לדעת כי לא בהכרח מדובר בעצלנות.

הקושי להתעורר בבוקר קשור בשעון הביולוגי שלנו והוא יכול להיות פגום כתוצאה מסיבות שונות. הנה 8 סיבות לכך שקשה לנו להתעורר בבוקר.

 

8 סיבות לכך שקשה לנו להתעורר בבוקר

אלו מאיתנו אשר מתקשים לקום בבוקר יכולים ממש לסבול מכך. קושי ההתעוררות עלול להוביל לאיחורים, לחץ רב בשעות הבוקר ולתחושה של חוסר שליטה. הבנת הסיבה לכך שאנחנו לא מתעוררים יכולה לקבוע את הטיפול המתאים לכך ולשנות את איכות החיים, ביום ובלילה.

איכות שינה ירודה

שינה ירודה יכולה להיות כתוצאה מנחירות, בן/ בת זוג שנוחרים, טמפרטורת חדר לא נוחה, שלפוחית שתן מלאה וצורך לקום לשירותים לעתים תכופות ועוד. כל אלה גורמים לשינה לא רצופה, להתעוררויות מרובות במהלך הלילה ולכך שבסופו של דבר אנחנו לא יכולים לקום בצורה רעננה ונינוחה בבוקר.

מצבים רגשיים

מתח וחרדה יכולים להשפיע על השינה, לגרום לדיכאון, עייפות וישנוניות. מתח יכול לנבוע מסיבות אישיות, הוא מושפע מהיחסים בחיינו עם בני הזוג, הילדים, המשפחה והחברים. המתח יכול לנבוע גם בשל נסיבות כלליות יותר כמו מצב בטחוני ואחרים. כל אלה מובילים לשינה גרועה ולקושי להתעורר בבוקר כשאפשר להתייעץ עם גורם מקצועי וכן לאמץ מדיטציות ודמיון מודרך לפני השינה לרגיעה.

שינה מאוחרת

הליכה לישון בשעה מאוחרת מאפיינת רבים בעולם המערבי. רבים מדי מנסים לדחוס את השינה שלהם לפחות מ-6 שעות וסובלים מחוסר שינה מצטבר. הליכה לישון בשעה מאוחרת יכולה להוביל לצורך של הגוף במנוחה ולקושי להתעורר בבוקר.

קפאין

שתיית קפאין ואכילת מאכלים המכילים אותו, יכולה להשפיע על איכות השינה. הזמן שלוקח לגוף לסלק את הקפאין מהגוף רב וכשאנחנו שותים קפה בשעות הערב יכולה להיות לכך השפעה ישירה על השינה ולהוביל לכך שקשה לנו להתעורר בבוקר.

אימונים מאוחרים

אימון מגביר את קצב הלב ואת חילוף החומרים. כל זה חשוב מאד ומביא איתו יתרונות רבים, אך כשהאימון מתבצע בשעות הערב המאוחרות (ולעתים אפילו בשעות הלילה), התוצאה עלולה להיות חוסר שינה משמעותי ועייפות מוגברת בשעות הבוקר, כשצריך להתעורר ולהתחיל את היום.

תרופות

ישנן תרופות ובהן בעיקר תרופות אלרגיה כמו אנטי היסטמינים ומעכבי לוקוטריאן, יכולות להוביל לצורך לנמנם ולקושי להתעורר. תרופות אלה יכולות להוביל לעייפות לכל אורך היום ובמקרה וישנה תחושה של טשטוש חשוב מאד להתייעץ עם הרופא ולראות כיצד נכון לפעול.

גיל

הגיל שלנו יכול להשפיע על דפוסי השינה. ככל שאנחנו מתבגרים כך אנחנו יכולים למצוא את עצמנו מתקשים בכל הנוגע להירדמות. במקרים מסוימים הקושי להירדם מוביל לאיכות שינה נמוכה וכתוצאה מכך לעייפות יתר בבוקר (ולעתים גם לעייפות כללית בכל מהלך היום). יש לציין כי הרגלים בריאים לשינה, תזונה טובה ופעילות גופנית, יכולים כולם לסייע לוויסות העייפות ולהקל על ההירדמות.

הפרעות שינה

מלבד כל הגורמים שיכולים להשפיע על השינה ושנמצאים בשליטתנו, לעתים ישנן תופעות פיזיולוגיות שהן אלה שמשפיעות על השינה. אנשים אשר סובלים מדום נשימה בשינה, נרקולפסיה וכל הפרעת שינה אחרת, יתקשו להתעורר בבוקר ולשמור על ערנות לאורך היום. בדיקה של כל הפרעות אלו יכולה להתבצע מול רופא המשפחה ובמרפאות השינה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.