בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
לשתות מים זה מאריך את החיים

המדע מוכיח איך שתיית מים יכולה להאריך את החיים

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

רוב האנשים מבינים את החשיבות הטמונה בשתייה של מספיק מים כדי לשמור על תפקוד מיטבי של הגוף והנפש. המים מסייעים במניעת התייבשות ובוויסות טמפרטורת הגוף, שימון המפרקים וסילוק הפסולת. כמו כן, המים מסייעים באיזון נוזלי הגוף, בשליטה ברעב, להמרצת השרירים ולהענקת הלחות לעור. וכפי שנראה, זה גם מאריך את החיים, לדבריו של מחקר אחד שנערך.

לסיכום, המים מאפשרים חיים, ואנשים רבים חייבים לשתות יותר מהמשקה החיוני הזה. בהתאם לדברי ה-CDC, המבוגרים שתו בממוצע 1.5 ליטר מים רגילים ביום בין השנים 2015-2018. עם זאת, זה פחות מהמומלץ לשתות לפחות שמונה כוסות מים מדי יום.

כמות הצריכה גוברת כשמדובר באקלים חם ולח, או אצל אנשים שעושים פעילות גופנית מאומצת. כמו כן, חולים הסובלים משפעת הקיבה או מחום גוף גבוה, זה מגביר אצלם את הדרישות לשתיית מים. אין ספק שהגוף לא יכול להתקיים ללא מים. כמו כן, בסיוע לשמירה על החיים, מחקרים מוכיחים שהמשקה החיוני הזה עשוי אף להאריך את החיים.

המחקרים כעת מאשרים את מה שכבר הרופאים המליצו – מים יכולים לקדם חיים בריאים יותר ולהאריך את החיים.

בהתאם למחקר שנערך על ידי המכון הלאומי לבריאות שפורסם ב-eBioMedicine,  , מבוגרים שחיים עם לחות נכונה בגוף, נהנים מבריאות מצויינת. הם גם נוטים פחות לפתח מחלות כרוניות כגון מחלות ריאות ולב, ולהאריך ימים יותר ממבוגרים שהלחות בגופם נמוכה.

חוקרים אספו נתונים מ-11,255 מבוגרים במהלך 30 שנה לצורך המחקר. הם חקרו את הקשר בין העלייה ברמות הנתרן בסרום כשצריכת הנוזלים פוחתת – לבין כמה מדדים בריאותיים.

הם גילו שאצל המבוגרים שהופיעו אצלם רמות הנתרן הגבוהות ביותר בסרום, הם נטו יותר לפתח מצבים כרוניים. אצל המבוגרים שלא היתה להם מספיק לחות בגוף, הם הציגו גם סימני הזדקנות מתקדמים, לעומת מי שאצלם רמות הנתרן היו תקינות בסרום. לבסוף, מבוגרים עם רמות נתרן גבוהות עמדו בסיכון גבוה יותר למוות בטרם עת.

"התוצאות מצביעות על כך שרמות לחות נכונות בגוף, עשויות להאט את ההזדקנות ולהאריך חיים ללא מחלות", אמרה נטליה דמיטרייבה, Ph.D., , מחברת המחקר וחוקרת במעבדה לרפואה רה-ג'נרטיבית לב וכלי הדם במכון הלב הלאומי, הריאות והדם ,(NHLBI) חלק מ-NIH.

המחקר על איך צריכת מים נכונה מאריכה את תוחלת החיים

המחקר מתבסס על מחקר קודם של המדענים שפורסם במרץ 2022, שגילה קשר בין רמות נתרן גבוהות בסרום לסיכון מוגבר לאי ספיקת לב. הם השתמשו במחקר על הסיכון לטרשת עורקים בקהילות, (ARIC)  הכולל אלפי מבוגרים, כדי לתמוך במסקנותיהם של שני המחקרים.

תת-המחקר הראשוני של ARIC החל בשנת 1987 ונתן לחוקרים תובנה טובה יותר לגבי גורמי הסיכון השונים של מחלות הלב. הממצאים גם שיפרו את ההנחיות הקליניות לטיפול ומניעת מחלות לב.

כתבות שבריא לדעת
דרכים להוריד לחץ דם

14 דרכים להורדת לחץ דם שרוב האנשים שכחו אותן

סיכונים של אכילה מהירה

5 סיכונים בריאותיים של אכילה מהירה מדי

במחקר העדכני ביותר, המדענים ניתחו מידע בריאותי ששיתפו משתתפי המחקר במהלך חמש פגישות עם רופא. שני התורים הרפואיים הראשונים התקיימו כשהמתנדבים היו בשנות ה-50 לחייהם. המשתתפים היו בין הגילאים 70-90 כשהופיעו לשלושת ההערכות הרפואיות האחרונות שלהם.

כדי לקבל את הממצאים המדויקים ביותר, החוקרים לא הכלילו מבוגרים עם רמות נתרן גבוהות בסרום או מצבים בריאותיים בסיסיים בתחילת המחקר. לאחר מכן, הם חקרו כיצד רמות הנתרן השפיעו על ההזדקנות הביולוגית, שאותה העריכו באמצעות 15 סמנים בריאותיים.

הללו כללו מדדים כגון לחץ דם סיסטולי, סוכר בדם וכולסטרול, שסיפקו מידע על בריאות הלב וכלי הדם, דרכי הנשימה, חילוף החומרים, הכליות והמערכת החיסונית של המשתתפים. החוקרים התאימו את מחקרם לגבי הגיל, המגדר, הגזע, מצב העישון ויתר לחץ דם.

תוצאות המחקר על אריכות ימים והלחות

החוקרים גילו שמבוגרים שהיו להם רמות נתרן גבוהות יותר בסרום, הציגו סימני הזדקנות משמעותיים יותר. לצורך התייחסות, טווחי נתרן נורמליים נמדדים בין 135-146 מילי-אקוויוולנטים לליטר ((mEq/L). .  כדי להעריך סימני הזדקנות, המדענים השתמשו באינדיקטורים כגון בריאות מטבולית וקרדיווסקולרית, תפקוד ריאות ודלקת.

למשל, אצל מבוגרים עם רמות נתרן בסרום מעל ל- 142 mEq/L הסבירות היתה גבוהה בין 15%-10% שהם יהיו מבוגרים יותר מבחינה ביולוגית מהגיל הכרונולוגי שלהם, לעומת הטווחים שהם בין 137-142mEq/L . יתר על כן, רמות שהיו מעל 144 mEq/L נמצאו בהתאמה עם סיכון מוגבר של 50% להזדקנות מוקדמת. כמו כן, אצל מבוגרים שהיו להם רמות נתרן של בין 144.5-146 mEq/L , התקיים סיכון מוגבר של 21% לתמותה מוקדמת בהשוואה לאלו שהיו בטווח התקין.

בדומה לכך,  אצל מבוגרים שהיו להם רמות של 142 mEq/L התקיים סיכון מוגבר של עד 64% לפתח מחלות כרוניות כגון: מחלות לב, שבץ מוחי, פרפור פרוזדורים ומחלת עורקים היקפיים. כמו כן הם היו בסיכון גבוה יותר להתפתחותן של מחלות ריאות כרוניות, סוכרת ודמנציה. באופן לא מפתיע, למבוגרים עם רמות נתרן תקינות בסרום היה הסיכון הנמוך ביותר לפתח מצבים כרוניים.

המדע אומר: שתו יותר מים כדי לזכות באריכות ימים

עם זאת, החוקרים הדגישו כי המתאם הזה אינו מרמז בהכרח על סיבתיות. הם הוסיפו ואמרו שנדרשים ניסויים אקראיים מבוקרים כדי לאשר אם צריכת מים מספקת מאטה את ההזדקנות, מונעת מחלות ומקדמת את אורך החיים. עם זאת, המחקר עדיין יכול להציע קווים מנחים לציבור הרחב ולעזור לרופאים לייעץ למטופלים שלהם לגבי התנהגויות בריאותיות נכונות.

"אנשים שרמת הנתרן בסרום שלהם היא 142 mEq/L ומעלה, יפיקו תועלת מהערכת צריכת הנוזלים שלהם", אמרה דמיטרייבה. היא הוסיפה ואמרה שרוב האנשים יכולים לצרוך בבטחה יותר נוזלים ממים, מיצים ופירות וירקות כדי לעמוד בהמלצות כלליות. האקדמיות הלאומיות לרפואה גורסות שנשים שותות כ-6-9 כוסות (1.5-2.2 ליטר) נוזלים, וגברים צורכים בין 8-12 כוסות (2-3 ליטר) מדי יום.

עם זאת, מומלץ לאנשים עם מצבים בסיסיים להתייעץ עם הרופא שלהם לפני שהם מגדילים את צריכת המים שלהם. "המטרה היא להבטיח שהמטופלים צורכים מספיק נוזלים, תוך הערכת הגורמים השונים, כגון נטילת תרופות, שעלולים להוביל לאובדן נוזלים", אמר מנפרד בוהם M.D. , מחבר מחקר ומנהל המעבדה לרפואה רה-ג'נרטיבית קרדיווסקולרית. "ייתכן גם שרופאים יצטרכו לדחות תוכנית טיפול נוכחית של מטופל, כגון: הגבלת צריכת נוזלים לאי ספיקת לב."

למרבה הצער, כמחצית מאוכלוסיית העולם אינה עומדת בהנחיות לצריכת מים יומית, על פי המחקר שצוטט על ידי המחברים. נתון מדאיג זה מדגיש את הצורך הדחוף בחינוך ראוי לבריאות ובקמפיינים ציבוריים כדי להגביר את המודעות לנושא.

"ברמה הגלובלית, יכולה להיות לכך השפעה רבה", אמרה דמיטרייבה. "הירידה בתכולת המים בגוף היא הגורם השכיח ביותר שמגביר את הנתרן בסרום, וכפי שהתוצאות מצביעות על כך, שמירה על לחות טובה של הגוף עשויה להאט את תהליך ההזדקנות ולמנוע או לעכב מחלות כרוניות."

החטיבה למחקר פנים ב-NHLBI עזרה לתמוך במחקר. חוזי מחקר מ-NHLBI ,NIH ומחלקת הבריאות ושירותי האנוש עזרו לממן את מחקר ה- ARIC.

מחשבות אחרונות על הקשר בין רמות הלחות הנכונות בגוף לאריכות ימים

כשרוב האנשים שותים כוס מים, הם לא חושבים על איך זה יכול לעזור להם לחיות יותר. עם זאת, מדענים גילו כי רמות לחות נכונות בגוף, יכולות להאריך את תוחלת החיים, להפחית את רמות הנתרן בסרום ולצמצם את הסיכון למחלות. אנו זקוקים למים לכל תפקודי הגוף, אך אנשים רבים אינם עומדים בצריכה היומית המומלצת. עם זאת, אם לוקחים בקבוק מים רב פעמי לעבודה או לבית הספר, זה יכול לעזור לכם לעמוד בהנחיות הללו או לחרוג מהן.

בנוסף, כשמגדילים את צריכת המים, מרגישים תחושת רעננות ומלאי אנרגיה. לכן מומלץ לנסות ולפעול כך, זה ישפר את רווחתכם ויוסיף לאריכות הימים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חיים קרטש
לפני 7 חודשים

מעניין ביותר

מרסל גנתי
לפני 7 חודשים

כמה שזה נכון ואמתי

Joejoe
לפני 7 חודשים

הדוקטור ….האתר ….הוא לא דוקטור בכלל…..יש מחקרים שסותרים . הגוף מנקז נתרן עודף . ומי שחסר לו הוא בסכנת חיים

אלדד
לפני 7 חודשים

כתבה מבלבלת הנכונה חלקית
שתיית מים צריכה להיות בהתאם לכמות השתן ולצבעו.
שתיית יתר מסכנת את הבריאות ומדללת את רמת האלקטרוליטים בגוף
כמובן שחוסר מים בגוף הוא מסוכן
ועל זה אין ויכוח

צורי צוריאל
לפני 7 חודשים

המדע מטומטמים
אפשר לחיות בלי מים
כך העולם תלוי במים
ואני יודע סוד המים
אסור שהמדע ידע שישאר מטומטם

יהודה
לפני 7 חודשים

כתבה יעילה ומוסיפת ידע.תודה רבה.

אליאלי
לפני 7 חודשים

מים נקיים

Jimmy
לפני 7 חודשים

במיוחד המים שלנו בארץ… בריא מאוד 🤣

רחל ששון
לפני 7 חודשים

אני בת 65 כמעט לא שותה מים בכלל לא עובר בגרון שותה מים עם נענע או שיבא כתחליף לתה והעור שלי מהמם

ד.ה.
לפני 7 חודשים

מה שלא ברור אם הכוונה רק למים נקיים או גם לנוזלים בכלל, לרבות מיצים, חלב ותמיסות מים, כגון תה וקפה. ואםם רק למים, אז למה?

בני
לפני 7 חודשים

כתבה טובה אבל אני לא מבין איך אפשר להגיע ל פחות 8 כוסות מים ושלא לדבר על שתייה של בקבוק מים ליטר וחצי ביום, אני אישית אחרי שתייה של 4 גג 5כוסות ביום לא מפסיק ללכת לשירותים, זה ממש מטריד, לכן אני אישית בקושי עובר את ה 6 כוסות מים אם לא פחות ביממה, כל חיי נהגתי כך וזה לא חדש, איך ניתן להסביר את זה?

ולדימיר
לפני 7 חודשים

אני מכיר אנשים ששתו קולה ומתו בגיל 95.
כתבה לא הכי נכונה בעליל

דוד קורן
לפני 7 חודשים

מועיל ומעניין

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

7 מקורות ברזל טבעוניים שלא ידעתם עליהם. את מס' 5 כולם אוהבים לאכול!

טיפים לאלרגיה עונתית

10 טיפים שיעזרו לכם לעבור את עונת האלרגיות בשלום

מחדש שיער, נותן אנרגיה ונלחם בזיהומים: היתרונות הבריאותיים של הקינמון

אילו הסיבות לכך שאתם צריכים לנסות שום עבור לחץ דם גבוה

באותו נושא