בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תה קמומיל בריא להורדת לחץ דם

אלו סוגי התה שיעילים להורדת לחץ דם

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

לחץ דם גבוה הוא מצב שיש לטפל בו. הוא עלול להוביל לסיכונים משמעותיים, למצבי לב וכלי דם כולל מחלות לב, שבץ והתקפי לב. אבל רגע לפני שניגשים לתרופות כדאי להכיר את האמצעים הטבעיים שיכולים לסייע בכך כשבניהם נמצא התה. כיוון שהתה הוא אחד המשקאות הפופולאריים כל שיש לעשות עכשיו הוא לבחור בתה בעל ההשפעות החיוביות על לחץ הדם ולהתחיל ליהנות מהטעם.

תה ירוק

תה ירוק הוא משקה פופולארי העשוי מעלי צמח הקמליה סיננסיס. הוא מכיל תרכובות אקטיביות בשם קטצ׳ינים ובתוכם אפיגאלוקצ׳ין גלאט (EGCG) אשר מביאים יתרונות בריאותיים שונים כולל הפחתת לחץ דם. מחקר משנת 2023 שכלל מעל 76 אלף משתתפים במערב סין מצא קשר בין צריכת תה ירוק לבין ירידה בלחץ הדם הסיסטולי. צריכת תה ירוק על בסיס יומיומי יכול להשפיע לטובה על לחץ הדם.

תה עלי זית

זה אולי לא התה הראשון שנחשוב עליו אבל לתה עלי זית יש השפעה חיובית על לחץ הדם. הוא בעל טעם עדין של הצמח, מכיל תרכובות מסוג oleuropein ו- hydroxytyrosol ששתיהן נחשבות לתומכות בוויסות לחץ הדם תודות לעידוד הרפיית כלי הדם. מחקר משנת 2017 שכלל 31 אנשים שצרכו תה עלי זית במשך 28 יום מצא כי ירידה בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי תוך ארבעה שבועות בלבד.

תה פירות יער

תה פירות יער העשוי מפירות עץ העוזרר יהיה בעל טעם מתוק חמצמץ. בשילוב התה בשגרה נראה תמיכה בסיוע הרחבת כלי הדם, שיפור זרימת הדם והורדת לחץ הדם. אין ניסויים אשר מצביעים באופן ישיר על הקשר בין התה לבין הפחתת לחץ דם אך נעשו ניסויים שקשורים בחומרים הקיימים בתה ושהראו כי אותן תרכובות מועילות להפחתת לחץ דם גבוה.

תה קמומיל

תה קמומיל עשוי מפרחים מיובשים של צמח הקמומיל והוא ידוע בתכונות המתונות והמרגיעות שלו. התה מומלץ להרגעה, הקלה על המתח כשאלו יכולים להוביל בעקיפין לירידה בלחץ הדם. תה קמומיל מכיל תרכובות חשובות כמו פלבנואידים, טרפנואידים וקומרינים התורמים ליכולות הטיפוליות שלו. מחקר שנעשה בשנת 2020 הצביע על קשר בין התה לבין היכולת שלו להפחתת דלקות, לחימה באוקסידנטים, הגנה על הכבד וויסות לחץ הדם.

תה היביסקוס

תה היביסקוס עשוי מעלי הכותרת המיובשים של פרח ההיביסקוס. הוא בעל צבע אדום עז וטעמו חמצמץ נעים. תה היביסקוס מכיל תרכובות שונות כולל אנתוציאנינים ופוליפנולים המסייעים להרפיית כלי הדם, מה שמוביל להפחתה ברמות לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. מחקר משנת 2019 מצא כי שתיית תה היביסקוס באופן קבוע יכולה להשפיע על הורדת לחץ הדם.

כמה זמן לוקח עד להורדת לחץ הדם?

הזמן שלוקח עד להורדת לחץ הדם יכול להשתנות בין אדם אחד לשני ובין סוגי התה השונים. יש לציין כי כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להגיב אחרת לשתיית התה אך אפשר לראות במחקרים כי התה יכול להשפיע תוך שבועות ספורים. כדי ליהנות מההשפעות החיוביות יש להוסיף את התה ולצרוך אותו על בסיס יומיומי כאשר יש להקפיד על מספר כללים:

  • מומלץ להימנע מזנים שחורים וירוקים המכילים קפאין וזאת כיוון שהוא עלול להגביר עצבנות, להוביל להפרעות שינה ובקצב הלב.
  • במקרה של אי נוחות בבטן יתכן שהסיבה לכך היא שתייה מופרזת על בטן ריקה.
  • במקרה של נטילת תרופות רצוי להתייעץ עם איש מקצוע מהתחום כדי לוודא שאין התנגשות בין השניים.
  • כדאי לדעת כי תה כהה כמו תה שחור עלול בצריכה ממושכת להוביל להופעת כתמים בשיניים.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יורם גלילי
לפני 6 חודשים

יפה

דוד קורן
לפני 6 חודשים

אחלה כתבה . מועיל ומלמד

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

10 דרכים בהן הגוף מזהיר אתכם על הבריאות שלכם

זאת הסיבה לכך שהסמארטפונים גורמים לאנשים להיות גסים ומדוכאים !

10 הרגלים המשפרים את בריאות הנפש

10 התרופות הביתיות היעילות ביותר לטיפול בסחרחורות

באותו נושא