בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מיץ לימון טוב לריח רע מהפה

9 מוצרי מזון ומשקאות טבעיים, הנלחמים בריח רע מהפה באופן טבעי

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אנשים רבים נאבקים בריח רע מהפה על בסיס יומיומי. בעוד שמסטיק וסוכריית מנטה מציעים פתרון זמני , יש כמה מוצרי מזון  ומשקאות שאפשר לצרוך, על מנת שיילחמו בבקטריות הגורמות לריח ובמרכיבי הגופרית.

על ידי לעיסה של מזונות העשירים בסיבים, כגון תפוחי עץ, והבחירה במשקאות בריאים יותר, כגון תה ירוק או קפה שחור, אפשר לשמור על ריח פה רענן לאורך כל היום !

האם כבר קרה לכם שבזמן שאתם משוחחים עם עמיתים או קבוצת חברים, שמישהו הציע לכם בדיסקרטיות סוכריית מנטה, תוך חיוך של מודעות? ככל שבתוככם תקפאו מתוך מבוכה, אין הרבה שאתם יכולים לעשות, חוץ מאשר לקחת אחת ולבלוע אותה יחד עם הגאווה.

בעוד שמסטיק וסוכריות מנטה מהווים תיקון זמני לריח רע – או לבאשת הנשימה – האם אתם יודעים מה הגורם העיקרי לכך בפועל?

כשהחיידקים בפה מפרקים את  הגופרית המכילה את החלבון המצוי בתאי העור,  שאריות חלקיקי המזון בפה, עלולים לגרום לריח רע מהפה. מקור הגופרית שבחלבון, עלול להיות כתוצאה מנשירת תאי העור  המתים בחלק הפנימי בלחיים, מחלקיקי שאריות המזון שבפה, או אפילו בגלל שאריות של נזלת.

הגופרית – שריחה הוא כמו של ביצים רקובות – היא זאת שבדרך כלל האשמה העיקרית בריח הרע המגיע מהפה. לפעמים, ריח רע עלול להוות גם אינדיקציה על מצב רפואי בסיסי. אולם, מתברר שניתן באמצעות מאכלים ומשקאות מסויימים, לגרום לריח רענן מהפה !

הגורמים לריח רע מהפה

  •  שום ובצל:  הריח יכול להישאר בגוף, עד מעל ל-72 שעות.
  • אוכל חריף.
  • בגלל דילוג על ארוחת בוקר.
  • מזון התקוע בין השיניים, בחניכיים, או על הלשון.
  • יובש בפה, מחלת חניכיים או חורים בשיניים.
  • מוצרים המכילים רמות חלבון גבוהות , מוצרי חלב,  סוכריות ומשקאות ממותקים.
  • טבק.
  • ירידה במשקל.
  • תזונה מוגבלת בפחמימות.
  • תרופות
  • בעיות רפואיות אחרות, כגון: הפרעות בכליות או בדרכי הנשימה

1. מים

רובנו שותים מעט מדי מים במהלך היום. לא רק שעובדה זאת עלולה להגביר את הסיכון התייבשות ובעיות עיכול, הזדקנות מוקדמת וכיבים בקיבה, אלא שזה עלול גם להפחית את ייצור החיידקים ברוק הנלחמים בריח. אספקה מתמדת בפה של רוק, היא דבר חיוני לשטיפת התאים המתים וחלקיקי המזון שעל הלשון ובחלקו הפנימי של הפה. אם הגוף מקבל אספקה מועטה של מים, הוא יקטין את יכולת ההיווצרות במידה מספקת של הרוק. כתוצאה מכך, הפה יהפוך לסביבה מושלמת לשגשוגם של חיידקים הגורמים לריח.

2. תפוח עץ

צריכתו של תפוח אחד ביום, עוזרת כדי למנוע את הביקור אצל הרופא שיניים! התפוחים עשירים  בפוליפנולים נוגדי חמצון, שעוזרים במניעתו של ריח רע מהפה.

תפוחי עץ עתירי סיבים, מה שאומר שצריך ללעוס אותם,  ורצוי ללעוס די הרבה לפני בליעתם. כל פעם כשנוגסים בתפוח עץ וממשיכים ללעוס אותו, נוצר שפשוף של השיניים, בלשון ובחניכיים, המנקה את החיידקים ואת חלקיקי המזון הגורמים לריח רע.  כמו כן, פעולת הלעיסה מעודדת גם את היווצרות הרוק, מה שבנוסף, מסייע בסילוק החיידקים הגורמים לריח, ושומר על הלחות בפה בצורה טובה, כך שריח הנשימה הוא רענן יותר.

3. קינמון

תבלין צנוע זה מתפקד כאחד מהמרפאים הטובים ביותר לריח רע מהפה. לקינמון יש ערכים אנטי-מיקרוביאליים עוצמתיים, הקוטלים את החיידקים הגורמים לריח רע מהפה. כמו כן, הוא מכיל קינמלדהייד, שזוהי תרכובת ריחנית המסלקת את הריח הרע מהפה. בנוסף, לעיסתו של מקל קינמון לאחר הארוחה, מעניקה לנשימה ניחוח נפלא המעלה זיכרונות אהודים מהילדות. האם צריך להוסיף עוד משהו?

כתבות שבריא לדעת

אלה המזונות עתירי הנתרן שעלולים להעלות את לחץ הדם

דרכים לשמור על הכליות

10 דרכים לשמור על בריאות הכליות

4. פטרוסיליה

האם עצרתם אי פעם לחשוב למה אתם מבזבזים כל כך הרבה על סוכריות מנטה, כשאפשר להשתמש במשהו הרבה יותר טבעי כמעט ברבע מחיר?

השוק מלא בעשבי תיבול טריים, ובמיוחד פטרוזיליה , שלא רק יפה כעיטור לאוכל, אלא גם יכולה לשים קץ לבעיות הריח הרע מהפה. הסיבה לכך שכשאוכלים בייגל עם בצל או לחם שום, הגורמים לריח פה חזק, זה בגלל שבצל ושום מכילים תרכובות גופרית ריחניות. התרכובות הללו עלולות להיווצר בפה, אם הוא יבש מדי, וכתוצאה מכך נגרם הריח הרע מהפה. הפטרוסיליה היא עשב תיבול בעל עלים ירוקים המכילים כלורופיל, תרכובת המנטרלת את הריח הרע של תרכובות הגופרית.

לפטרוסיליה יש גם השפעה טבעית לנטרול הריח בנשימה – כך שלעיסתה במהלך הארוחה, תשמור על ריח נשימה רענן ונקי במהלך כל היום !

5. פירות יער

ריח רע כמו אמוניה, עלול להתרחש בגלל הצטברות מינרלים בפה. כשהכליות לא מצליחות לסנן את המינרלים מהדם, והם עוברים עם מערכת הדם לפה, מה שמסביר את נוכחותם בו. מצב כזה עלול לגרום לריח רע בנשימה. פירות יער טובים לכליות ומשפרים את תפקודן, ובכך נלחמים באופן עקיף בריח נשימה רע. כמו כן, פירות היער מלאים במים. אכילת חופן של פירות יער, ובמיוחד אוכמניות מדי בוקר, תשמור על הלחות בפה ותפחית מהיובש שלו, שזהו אחד מהגורמים העיקריים לריח הרע.

6. שקדים

צריכתם של כמה שקדים ביום, תשמור על שיניים וחניכיים בריאות, מה שגם יעזור להפיג את הריח הרע מהפה. חוקרים גילו ששקדים יכולים להוריד את הסיכון למחלת חניכיים – הגורמת לריח רע מהפה – בכמעט 30 אחוזים. כמו כן, השקדים יכולים לעזור ולתקן אמאייל פגום בשיניים ולגרום לשורשים להתחזק. זה עוזר להילחם בחורים בשיניים, וכתוצאה מכך, בריח הרע.

7. מיץ לימון

מיץ לימון, הוא המשקה המרענן והבריא ששתו עוד בימי קדם, כדי להילחם בריח רע מהפה. הערך המיקרוביאלי מחסל את החיידקים הגורמים לריח בפה, ומפחית את הצטברות הגופרית בפה. מיץ הלימון גם הוכיח עצמו כבעל פעילות להפגת ריח, והוא מקנה ריח נעים. כמו כן, המיץ גורם ללחות בפה יבש, ובכך נלחם בריח הרע.

8. קפה שחור

בשלב מסויים, רופאי השינים טענו שקפה עלול להגביר את בעיית הריח הרע מהפה, בעקבות תלונותיהם של חובבי הקפה. עם זאת, מחקר חדש טוען כעת שקפה יכול למעשה לשים קץ לכל החיידקים המציקים, האחראים על הריח הרע מהפה.

עם זאת, יש כאן מלכוד – צריך לוודא שהקפה יהיה נטול חלב וסוכר, מה שאומר שצריך לשתות אך ורק קפה שחור. אלו הם תוספי הקפה, ולא הקפה עצמו, הגורמים לריח הרע מהפה.

9. תה ירוק או תה צמחים

משקה פופולארי חם זה, אינו מהווה רק פינוק עבור אוהבי התה, אלא הוא גם בריא לחלל הפה. התה הירוק עשיר בפוליפנולים ובנוגדי חמצון, המפחיתים את ריכוז תרכובות הגופרית הנדיפות בחלל הפה. הוא נלחם וחוסם גם את צמיחת והצטברות החיידקים הגורמים לריח הרע.  יתר על כן,  התה ירוק הוא דרך מצויינת כדי למנוע התייבשות, ולכן מומלץ לשתות כוס או שתיים של תה במהלך היום.

שתייה מרובה של מים נקיים וללא פלואוריד במהלך היום, כדי לשמור על הפה שלא יתייבש, ותופתעו לגלות עד כמה זה יכול להשפיע על ריח הפה. כשצורכים את המזונות הללו, יש לוודא ולשמור על היגיינת פה באמצעות צחצוח ושימוש בחוט דנטאלי, וזאת על בסיס קבוע.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

8 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ניסים.
לפני 1 שנה

כתבה מענינת מאד יש עוד?

אחת
לפני 1 שנה

אין באמת תרופה לריח רע מהפה. צרה צרורה ולתמיד. כל ההמלצות לא מחזיקות מים

מלכה
לפני 1 שנה

זהירות. אכילת לימון הורסת את האמייל של השן ומצהיבה אותו.

רות
Reply to  מלכה
לפני 1 שנה

שותים מיץ לימון עם קש וכך השניים לא נהרסות

ליאת
לפני 1 שנה

תרגום מכונה?! לפחות תעשו הגהה לפני הפרסום.

שפיר רבקה
לפני 1 שנה

עד כמה שידוע לי אם יש בעיות השינים או בעיות בקיבה הגורמות לריח רע מהפה

אירוודה
לפני 1 שנה

שום ובצל בטווח הקצר גורמים לריח רע.
אבל בטווח הארוך הם הכי חשובים לקטילת חיידקים פטריות וכו' שגורמים לריחות
ציפורן והל בעיני מס1 באפקטיביות טווח קצר

כרמית
לפני 1 שנה

חשוב ביותר למי שיש בעיית ריח מהפה! זה ריח שקשה לשאת אותו (למי שנמצא ליד…)

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

12 סימנים להתייבשות שאסור להתעלם מהם

מחקר מאסיבי חדש שנמשך 10 שנים מצא קשר בין משקאות דיאט להתקפי לב ושבץ

4 סימנים לכך שאתם סובלים ממצוקה רגשית

היתרונות של השמש

ההשפעה של אור השמש על הבריאות שלנו

באותו נושא