החגים שלנו יפיפיים, משפחתיים ומלאים באוכל. לכל חג יש את המאכלים המיוחדים שלו ומתכונים יוצאי דופן שמוצאים מקום של כבוד באמצע השולחן. לכן זה לא מפתיע שרובנו נוטים לעלות במשקל בתקופת החגים (ואנחנו לא לבד, זה נכון בכל העולם).
עלייה במשקל בחגים לא חייבת להיות בשורה שאי אפשר להימנע ממנה. הנה 15 טיפים שיעזרו לנו לשמור על המשקל דווקא בחגים.
1. שמירה על פעילות
אפשר לשבת אחרי ארוחת החג על הספה ולהמשיך לנשנש משהו אך לא חובה. לאחר הארוחה אפשר לצאת לסיבוב קצר בחוץ ובחג עצמו להקפיד על פעלתנות ותזוזה.
2. חטיפים חכמים
בתקופת החגים יש יותר חטיפים ומתוקים. הדרך להימנע מעוד ועוד קלוריות היא להכיר במצב, להימנע מנשנושים בין הארוחות ולהעדיף פירות וירקות על פני עוד עוגייה.
3. גודל המנה
עם כל השפע שיש על השולחן קל להעמיס עוד אוכל על הצלחת. הדרך להתגבר על כך יכולה להיות העמסת הצלחת בירקות או פשוט שימוש בצלחת קטנה יותר.
4. אכילה מודעת
לעתים קרובות אנחנו אוכלים בלי לשים לב. יש לשנות זאת ולנסות להימנע מהסחות דעת ולאמץ אכילה מודעת ואיטית שמאפשרת לזהות מתי הגוף מלא ואפשר להפסיק לאכול.
5. שינה מרובה
החגים הם זמן בו אפשר להשלים שעות שינה. חוסר שינה יכול להוביל לרעב, לצריכה מוגברת של קלוריות והפחתת הפעילות הגופנית. שינה ומנוחה יכולים לשנות זאת.
6. הפחתת הלחץ
החגים יכולים לא רק להיות מהנים אלא גם מלחיצים ולחץ מוביל לעלייה ברמות הקורטיזול אשר קשור בעלייה במשקל ותשוקה למזונות עמוסים בקלוריות. מדיטציה, נשימות ופעילות גופנית יכולות להפחית את הלחץ.
7. ארוחות מאוזנות
לא פעם ארוחת החג עשירה בפחמימה וחשוב שנשים את הדגש על חלבון עשיר שיוביל לשובע, יגביר את חילוף החומרים ויכיל פחות קלוריות.
8. סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים מסייעים לחושת השובע והם נמצאים בירקות, פירות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים. שילוב שלהם מסייע גם לפעילות מעיים תקינה.
9. ״רק טעימה״
אלו מאיתנו שמבלים זמן רב בבישול ואפייה יכולים לעלות במשקל רק מהטעימות הקטנות. אפילו נגיסות קטנות עשויות להצטבר לקלוריות רבות.
10. הבאת מנה בריאה
כדאי שתהיה על השולחן מנה בריאה וטעימה אותה ניתן לחלוק עם כולם. אם אנחנו רוצים לשמור על המשקל אנחנו יכולים לקחת אחריות על מנה זו.
11. צמצום הקינוחים
החגים יכולים להיות עמוסים בקינוחים ומתוקים ואין זה אומר שאנחנו לא אמורים לאכול מהם אלא שיש להקפיד לאכול פחות ולקחת את הזמן עם האכילה שלהם.
12. הגבלת קלוריות נוזליות
אין כל סיבה לשתות את הקלוריות ורצוי להימנע ממשקאות ממותקים, דלי קלוריות ולא דלים וכך להפחית משמעותית את צריכת הקלוריות בחג.
התאמת המתכונים
ישנם מתכונים שנדמה שאי אפשר לשנות אותם אבל התאמה קלה יכולה להוביל להפחתה משמעותית בכמות הקלוריות הנצרכת במהלך החג.
13. הימנעות ממזון מעובד
כל מזון מעובד נוטה להיות עשיר בקלוריות, סוכרים ושומנים. הימנעות ממזון מעובד היא הדרך הטובה ביותר לשמור על המשקל ולהימנע מקלוריות עודפות.
14. תכנון מראש
כדאי לחשוב מבעוד מועד על ארוחת החג, להחליט מה נאכל ולהימנע מהפתעות של הרגע האחרון. אנחנו יכולים להחליט להתמקד במאכלים מסוימים או לטעום קצת מהכול ובתנאי שלא נגזים.
15. להתחיל עכשיו
מי מאיתנו לא אמר ״אחרי החגים״ לפחות פעם אחת בחיים. אבל הזמן הטוב ביותר להתחיל לשמור על עצמנו הוא פשוט כאן ועכשיו.
יופי!! תודה!!
כל מה שאמרתם/ טוב. אקח את זה לכל השבוע – והלאה גם כן.
די כבר מהימנעות. כל הזמן קיצוניים אומרים שצריך להימנע ולא להתקרב בכלל. חלאס עם זה. אין שום בעיה לפעמים להתפנק, להימנע לא צריך. הדבר היחיד שבאמת צריך להימנע ממנו באופן מוחלט זה עישון.
ינסה ואשתדל לישון כמו שצריך אחלה טיפ תודה