בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דרכים להירגע לפני השינה

10 הדרכים הטובות ביותר להירגע לפני השינה

עבור רבים מאיתנו שגרת הלילה נראית פחות או יותר כך: אכילה בשעת ערב מאוחרת, התמוטטות מול הטלוויזיה או עם הסמארטפון ביד, חיפוש אחר עניין במשך שעה או שעתיים ולאחר מכן, שנת לילה נוראית.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

שינה היא אחד הנושאים החשובים כשבשנים האחרונות איכות השינה נפגעת בכל העולם. האם יש לנו קשר לכך? ממש כן. הנה 10 הסיבות לכך שהשינה חשובה כל כך ואיך נשיג שינה חיונית.

1. ארוחת ערב לפני השינה

ארוחה בשעת ערב מאוחרת יכולה לפגוע באיכות השינה שלנו. מאכלים מסומים יוצרים צרבת, ריפלוקס בקיבה ואחרים מעלים את רמות הסוכר בדם. כל אלה פוגעים לרעה בשינה ואפשר להימנע מהם. על ידי הקדמת שעת ארוחת הערב והפסקת אכילה לפחות שעתיים עד שלוש לפני השינה יכולה להשפיע משמעותית על השינה.

2. קפאין בשעות מאוחרות

אלו אשר שותים עוד ואולי עוד כוס קפה בשעות הצהריים ולאחר מכן יכולים לגלות שקשה להם להירדם. לקפאין לוקח שעות רבות עד שהוא מתפנה מהגוף ולכן כבר משעות הצהריים רצוי להעדיף משקאות נטולי קפאין. כל זאת למען שנת לילה מוקדמת וטובה יותר.

3. הימנעות מאימונים בשעת לילה

רבים מאיתנו יכולים להתאמן רק לאחר שעות העבודה אך כדאי לדעת כי אימונים בעצימות גבוהה בסמוך לשעת השינה יכולים לפגוע בהירדמות ובאיכות השינה. ככל האפשר רצוי להתאמן מספר שעות לפני השינה ולהימנע מפעילות גופנית מאומצת בסמוך לשעת השינה כיוון שהפעילות מפעילה את הגוף והנפש.

4. הגדרת שעון שינה

זה נשמע מוזר כיוון שרוב האנשים דווקא שמים שעון מעורר לשעות הבוקר. עם זאת, הליכה לישון בשעה קבועה יכולה לעזור לגוף שלנו להיכנס לרוגע. אפשר ממש לשים שעון מעורר כדי ליצור תזכורת שהגיע הזמן להתחיל להירגע וללכת לישון.

5. לא ללכת לישון מוקדם מדי

זה נשמע מבלבל אבל אין כל יעילות להליכה לישון מוקדם מדי ולפעמים כניסה למיטה בשעה שאנחנו עוד לא מוכנים יכולה להוביל ליקיצות לילה מרובות, מה שמוביל לפגיעה באיכות השינה באופן כללי ולעייפות. גם אם אנחנו צריכים להתעורר מוקדם רצוי ללכת לישון בשעה קבועה.

6. יצירת רשימת מטלות

העולם שלנו מלא במטלות ולא פעם הן צצות דווקא כשמגיע הזמן להירגע וללכת לישון. לכן יצירת רשימת מטלות לפני השינה יכולה להיות הרגל חיובי של ״הוצאת הרעיונות החוצה״ ופינוי למחשבות הרגועות. זה יכול לעשות סדר במחשבות ולהכין אותנו ליום שלמחרת.

7. הורדת טמפרטורת החדר

מחקרים מראים שאנחנו ישנים טוב יותר בסביבה קרירה. לכן אין כל סיבה להעלות את טמפרטורת החדר לקראת השינה אלא לאפשר לנו ליהנות מטמפרטורה נעימה. טמפרטורה שכזו תאפשר לנו גם לשחרר את חום הגוף במהלך הלילה בקלות.

8. הימנעות ממסכים

רובנו כבר שמענו שישנו קשר בין המסכים לבין איכות השינה ואכן הדרך להבטיח שינה טובה יותר היא להימנע מצפייה בסמארטפון לפחות שעה לפני השינה ובוודאי שלא להכניס אותו לחדר. כיבוי מכשירים לפני השינה מאפשר לגוף ולנפש להתכונן לשינה טובה יותר.

9. פעילויות מרגיעות

כולנו יכולים להזדהות עם האנרגיה הרבה שמופיעה בשלב מסוים של היום ומוסיפה לחץ לחיים. פעילויות מרגיעות לפני השינה יכולות לעזור לנו להרגיש טוב יותר, להירדם בקלות ולישון שינה איכותית. האזנה למוזיקה, מקלחת חמימה, שתיית נוזלים חמים ללא קפאין, כולם יכולים לעזור.

כתבות שבריא לדעת

אלה המזונות עתירי הנתרן שעלולים להעלות את לחץ הדם

דרכים לשמור על הכליות

10 דרכים לשמור על בריאות הכליות

10. תרגילי מתיחות

תרגילי מתיחות יכולים להיות יעילים מאד לפני השינה. המתיחה של המפרקים קשורה לתחושת שחרור מתחים, הרפיה והיא מעודדת שינה טובה יותר. בין היתר אנחנו יכולים לתרגל גם יוגה כולל מספר דקות של שהייה באותה תנוחה תוך מתיחה עדינה של המפרקים והרצועות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

8 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מני..דרורי
לפני 8 חודשים

מאוד מענין..

אבי ברססט
לפני 8 חודשים

ממליץ בחום על הכתוב כאן ומוסיף שיש חשיבות רבה למזרן ולכרית. מזרן יש להחליף כל עשר שנים וכרית כל שלוש עד חמש שנים

רונה המתוקה
Reply to  אבי ברססט
לפני 8 חודשים

ברור שאתה עובד בחנות רהיטי שינה

ענת
לפני 8 חודשים

שעתיים עד,שלוש,שעות לפני השינה, זה המון. מה בכל זאת עושים שנעשים רעבים ?

ליאור
Reply to  ענת
לפני 8 חודשים

אוכלים ארוחה משביעה מאוד ובריאה. מרק ירקות חם ואכ ירקות טריים+ חלבון ופחמימה עם ערך גליקמי נמוך. ויוצאים מהמטבח.

רונה המתוקה
לפני 8 חודשים

עלק "לשתות תקפה האחרון בצהריים מפריע לישון"חחחח אני שותה תאחרון ב9 וחצי ולא מזיז לי תשערה בישבן חחחח

רונה המתוקה
לפני 8 חודשים

" לא להתעסק בסמארטפון שעה לפני השינה" בסדררר, אז אך נדע מה " ההמלצות המפגרות שלכם" חחחחח

יורם גלילי
לפני 8 חודשים

נכון

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

7 דרכים להפחית את רמות הקורטיזול בגוף שלכם

מה יקרה לכם אל תאכלו חופן קשיו כל יום

5 דברים שיקרו אם תאכלו חופן אגוזי קשיו בכל יום

כמה פעמים זה נורמלי להתעורר בלילה?

היתרונות הבריאותיים של הלימונוים

20 יתרונות וסגולות רפואיות של לימונים שלא ידעתם עליהם

באותו נושא