דרכים להוציא את החיידקים מהבית

5 טיפים לשמירה על בית נקי מחיידקים בחורף

בחורף אנחנו נמצאים בתוך המבנים הסגורים וחושפים את עצמנו ליותר חיידקים. רבים מופתעים לגלות כי האוויר בחלל הפנימי מזוהם פי שלוש (לפחות) לעומת האוויר בחוץ. הסיבה לכך היא חוסר אוורור וחוסר תחלופת האוויר והתפתחות חיידקים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

איך אפשר לעשות את המצב ומה אפשר לעשות כדי שכבר בחורף הקרוב נחלה פחות? הנה 5 טיפים לשמירה על בית נקי מחיידקים.

טיפ ראשון – שגרת חיטוי

קודם כל חשוב להבין את ההבדלים בין ניקוי לבין חיטוי. ניקוי כולל מעבר על המשטחים השונים עם מים וסבון ובעוד שהוא יכול להסיר חיידקים שונים הוא לא תמיד מחטא את האזור. חיטוי הוא תהליך שכולל שימוש באקונומיקה מדוללת או תרסיסי חיטוי וזאת כדי להרחיק את החיידקים מהמשטחים השונים.

חשוב לחטא את האזורים שנמצאים בשימוש ברמה גבוהה. בין היתר יש לחטא את הידיות, הדלתות, מתגי התאורה, משטחים שימושיים ומכשירים שאנחנו נוגעים בהם שוב ושוב. בנוסף רצוי לבצע חיטוי כשאחד מבני הבית מרגיש לא טוב או מפתח מחלה. שמירה על ניקוי וחיטוי יכולה להפחית מחלות.

טיפ שני – איזון רמות הלחות

רמת הלחות יכולה להשפיע על מחלות ויראליות כשרמת הלחות האידיאלית תהיה מתונה ותנוע בין 40% לבין 60% לחות. איזון של רמות הלחות יכולה להשפיע משמעותית על הישרדות חלק מהנגיפים באוויר בתוך המבנה הסגור.

תנאים יבשים מדי יכולים לגרום גם להתפתחות אלרגיות ועל ידי בדיקת רמות הלחות (באמצעות תרמוסטט) אפשר להחליט האם להוסיף מכשיר אדים או לא. שמירה על רמות לחות אופטימליות היא פשוטה יחסית כששימוש במכשיר אדים יכול להשפיע לטובה על הפחתת ההצטננות והשפעת.

טיפ שלישי – כביסת מצעים

בלילה אנחנו משילים באופן קבוע תאי עור ומזיעים. הלכלוך מצטבר לא רק על המצעים אך בלילה הסדינים, הציפות והציפיות מתמלאות בנגיפים שונים. ההמלצה היא להחליף את הסדינים לפחות אחת לשבוע וזאת כדי למנוע הצטברות של חיידקים וגורמי לכלוך אחרים.

כביסה סדירה של המצעים יכולה לעזור במזעור תסמיני אלרגיה כולל פגיעה של קרדית האבק שמתחבאת בסדינים. רצוי מאד להחזיק מספר סטים של מצעים כדי להימנע מדילוג על ניקיון ובכל פעם להחליף את כל המצעים. כמו כן מומלץ לנקות את המזרן עצמו על ידי שאיבה, שימוש במכשיר אדים וחיטוי.

טיפ רביעי – שדרוג חלל הכניסה

בסוף היום אנחנו עוברים בכניסה לבית ולשם כולם מכניסים חיידקים ולכלוך. מהסרת הנעליים ועד המעיל והכפפות, כל מה שבא במגע עם משטחים שונים מתרכז בכניסה וכשזו מבולגנת ומלוכלכת התוצאה עלולה להיות חדירת חיידקים לתוך הבית.

רצוי מאד להקפיד לחלוץ את הנעליים בכניסה לבית בצורה מסודרת, להשתמש בסל או כלי כיבול אחר לפריטים שאינם שייכים לחלל הכניסה ולרוקן אותו אחת לתקופה. יש לדאוג לנקות את האזור לעתים קרובות ואף להשתמש בספריי ניקוי באזור בלבד.

טיפ חמישי – החלפת מסננים

מערכת האוורור של הבית כמו גם המזגנים עלולה להיות המקום בו החיידקים מצטברים. במקרה של מערכות אוורור מרכזיות הן עלולות להוביל את החיידקים בין החדרים וליצור מצב בו קשה להתגבר עליהם. לכן, חשוב מאד לבצע החלפת מסננים באופן תקופתי ורצוי לפני כל עונה.

ישנן מערכות המצביעות על הזמן שיש לבצע החלפה של המסננים ובנוסף להם כדאי לשקול מערכת לטיהור אוויר בתוך הבית. מערכות כאלה יכולות להתאים גם למקומות עבודה, מרכזי בריאות, כיתות לימוד ואחרים ויש לבחון האם ניתן להציב אותן ובתנאי שניתן לבצע ניטור אחר הפעילות שלהן ולוודא כי הן אכן מסייעות להימנע מחיידקים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
אסתרינה שלוש
לפני 4 חודשים

כתבה ראויה שמטרתה להזכיר ולרענן כדי לשמור על חיים בריאים ותקינים. תודה

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.