11 סיבות אפשריות של יובש בפה וכיצד לטפל בזה

שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
לפני שאתה ממשיכים לקרוא, שמרו את מקומכם איתנו בקבוצות הוואטסאפ
קבוצות הוואטסאפ

לאנשים עם יובש בפה אין מספיק רוק בפה שלהם. התייבשות, נשימה מהפה, הקרנות, כימותרפיה, תרופות מסוימות, נזק עצבי, וחסימות בצינורות הרוק שלכם יכולים לגרום לכל זה. גם שינויים הורמונליים, הריון ומצבים רפואיים כמו סוכרת, תסמונת סיוגרן, HIV וזיהומים משפיעים על בלוטות הרוק. שתיית אלכוהול, עישון, וקפאין יכולים גם להיות גורמים תורמים.

1. התייבשות

אם אתם מיובשים ואין לכם מספיק נוזלים בגוף כדי לייצר מספיק רוק, אתם יכולים לחוות יובש בפה. התייבשות יכולה להיגרם על ידי אי צריכת מספיק נוזלים. כמה מצבים רפואיים כמו מחלת כליות, סוכרת, שלשולים והקאות יכולים גם לגרום להתייבשות.

צמא ושתן בצבע כהה יותר הם סימנים מוקדמים לכך שאתם מיובשים. תסמינים אחרים כוללים תחושת סחרחורת, בחילה ועייפות.

2. נשימה דרך הפה

נשימה דרך הפה במקום האף יכולה להשאיר אתכם עם פה יבש. אנשים שישנים עם הפה פתוח לעתים קרובות עלולים להתעורר עם לשון יבשה או שפתיים יבשות. נשימה דרך הפה קורת בדרך כלל כאשר דרכי הנשימה נחסמו.

3. סוכרת
סוכרת, מחלה שבה רמות הסוכר בדם גבוהות באופן חריג, יכולה לגרום גם יובש בפה. יחד עם הפה היבש, אם אתם חווים צמא מוגברת, עייפות, גירוד סביב איברי המי ן שלכם, ראייה מטושטשת, או צורך להשתין בתדירות גבוהה יותר, מומלץ לבצע בדיקת סוכרת.

4. HIV / איידס

אנשים עם וירוס חיסוני אנושי (HIV) יכולים לחוות בעיות בריאותיות, כולל יובש בפה. וירוס זה פוגע במערכת החיסונית על ידי השמדת תאי הלחימה בזיהומים, ובכך משאירים אתכם פגיעים לשורה של זיהומים, כמו גם סוגים מסוימים של סרטן. HIV יכול להיות מופץ על ידי קיום יחסי מי ן לא מוגנים עם מישהו נגוע. זה יכול גם להתפשט על ידי שיתוף מחטים או במגע עם דם נגוע.

5. זיהום בלוטת הרוק

חשוב להקדיש תשומת לב נוספת להיגיינת הפה שלכם אם יש לכם פה יבש כדי להקטין את הסיכון לבעיות שיניים. כמו כן, לתזמן פגישות קבועות עם רופא השיניים שלכם, כך שיהיה ניתן לזהות את כל הבעיות מראש.
אם בלוטות הרוק נדבקות בחיידקים או וירוס, זה יכול לגרום לדלקת ולהפחית את הייצור של הרוק. זה יכול לגרום יובש בפה.

6. חסימת צינור הרוק

חסימה של בלוטות הרוק שלכם יכולה לגרום ליובש בפה. לדוגמה, אם המינרלים ברוק שלכם יוצרים אבנים החוסמות את תעלות הרוק, זה יכול להגביל את זרימת הרוק. זה יגרום לבלוטת הרוק להתנפח. מלבד נפיחות ויובש, תוכלו גם לחוות כאב לאורך הבלוטה. הכאב והנפיחות עלולים להחמיר כאשר אתם אוכלים.

7. תרופות

בסביבות 600 תרופות, כולל כאלה המשמשות לטיפול בדיכאון, אלרגיות, לחץ דם גבוה וכו' ידועות כמובילות ליובש בפה. סמים לא חוקיים כמו קוקאין יכולים גם לגרום למצב זה.

8. רדיותרפיה

טיפול בקרינה על הפנים, הראש או הצוואר עלולים לגרום ליובש בפה. זה יכול לקחת מעל לחצי שנה לאחר שהטיפול שלכם הסתיים עד שבלוטות הרוק שלכם יתחילו לייצר רוק שוב.

9. נזק עצבי

תפקוד בלוטות הרוק שלכם מוסדר על ידי עצבי הפנים. כל פגיעה בצוואר או בראש הפוגעות בעצבים אלה עלולה לגרום לירידה בייצור הרוק.

10. שינויים הורמונאליים

להורמונים כמו אסטרוגן יש השפעה על הרכב וזרימת הרוק. לכן, נשים צפויות לסבול מיובש בפה במהלך ההריון ובגיל המעבר עקב שינויים הורמונליים הקשורים אלה.

11. גורמי אורח חיים

שתיית אלכוהול, עישון וקפאין יכולים לתרום ליובש בפה.

איך אפשר לטפל בזה?

קחו לגימה של מים באופן קבוע כדי להגדיל צריכת הנוזלים שלכם ולשמור על הפה לח.
ללעוס מסטיק ללא סוכר שיכול לעורר את בלוטות הרוק שלכם ולהגדיל את ייצור הרוק.
הימנעו מאלכוהול, קפאין, ועישון.

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.
שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו