דרכים להוריד את הסוכר בדם

8 דרכים פשוטות להורדת רמות הסוכר בדם באופן טבעי

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

פעילות גופנית סדירה והעשרת התזונה בסיבים תזונתיים ונטילת פרוביוטיקה הם חלק מהדברים שאנחנו יכולים לעשות מתוך מטרה לאזן את רמות הסוכר בדם ולהוריד אותן. עודף סוכר בדם הידוע גם בשם היפרגליקמיה קשור בסוכרת וטרום סוכרת (כאשר הסוכר בדם גבוה אך לא ברמה המסווגת כסוכרת).

הגוף שלנו מנהל את רמות הסוכר על ידי ייצור אינסולין, הורמון המאפשר לתאים להשתמש בסוכר שקיים בתוך מחזור הדם והוא המרכיב החשוב ביותר לפיקוח על רמות הסוכר בדם. מסיבות שונות ניהול זה עשוי להשתבש וכאן נמליץ על שמונה דרכים פשוטות וטבעיות לשליטה והורדת הסוכר בדם.

 

1. התעמלות קבועה

פעילות גופנית סדירה יכולה להשפיע לטובה על הפחתת הסוכר בדם. היא עוזרת לשמירה על משקל מתון, מגבירה את הרגישות לאינסולין אשר מובילה לשימוש יעיל יותר בסוכר אשר כבר זמין בתוך מחזור הדם שלנו. לא רק אימונים שגרתיים יכולים לעזור אלא גם ״חטיפי אימונים״ שמשמעותם אימון קל כל כחצי שעה.

2. ניהול צריכת הפחמימות

צריכת הפחמימות משפיעה על רמות הסוכר בדם כשהגוף מפרק את הפחמימה לסוכר ובעיקר לגלוקוז. האינסולין יכול להפוך את הסוכר לאנרגיה אך כשאנחנו אוכלים יותר מדי פחמימות או כשישנן בעיות בתפקוד האינסולין התהליך נכשל ורמות הסוכר עולות. לכן יש להפחית בצריכת הפחמימות ולהיות מודעים לכמות שלהן בתזונה.

3. העשרה בסיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים מאטים את עיכול הפחמימות ואת ספיגת הסוכר. ישנם שני סוגי סיבים; מסיסים ובלתי מסיסים ובעוד שאלו הלא מסיסים לא נמצאו כמסייעים לאיזון רמות הדם, המסיסים משפרים את ניהול הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים כולל ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים יכולה להוביל לירידת רמות הסוכר.

4. שתיית מים

שתיית מים יכולה לסייע לשמירה על הדם בטווח בריא. מעבר לכך שהמים חשובים למניעת התייבשות, הם עוזרים לכליות לשטוף את עודפי הסוכר דרך השתן. הקפדה על שתיית לפחות שמונה כוסות מים ביום משפרת את הלחות בדם, מפחיתה את רמות הסוכר ואת הסיכון להתפתחות סוכרת.

5. בקרה על גודל המנות

בקרה על כמות האוכל הנכנס לגוף הכרחית כדי לשמור על רמות הסוכר בדם. חשוב מאד לשמור על משקל תקין וזאת כדי להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2. הקפדה על גודל המנות יכולה להתבצע דרך שקילה שלהן, בחירה בצלחת קטנה יותר וניהול יומן תזונה.

6. בחירה במזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך

האינדקס הגליקמי אומר לנו כמה מהר הפחמימות מתפרקות במהלך העיכול וכמה מהר הגוף שלנו סופג אותן. בחירה במזונות בעלי ערך גליקמי (סוכרי) נמוך תאפשר לנו להוריד את רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2. מזונות אלו יכולים להיות בין היתר: קטניות, ירקות לא עמילניים, יוגורט לא ממותק ובורגול.

7. הפחתת הלחץ

הלחץ יכול להשפיע משמעותית על רמות הסוכר בדם. בעת לחץ הגוף מפריש הורמונים מסוג גלוקגון וקורטיזול הגורמים לרמות הסוכר בדם לעלות. תרגילי הרפיה יכולים להוביל להפחתת הלחץ ומכאן לוויסות של רמות הסוכר והימנעות ממחלות.

8. מעקב אחר רמות הסוכר בדם

לא כולם צריכים לעקוב אחר רמות הסוכר בדם אך רצוי שכל מי שנמצא בסיכון להתפתחות סוכרת ינהל יומן רמות סוכר בדם ויהיה מודע לנושא. מד גלוקוז נייד נקרא גלוקומטר יכול לסייע להתאים את הארוחות, להוביל לבחירות תזונתיות חכמה וללמוד כיצד הגוף שלנו מגיב לכל סוג מזון. בהתאם נוכל לקבל החלטות חכמות ולאזן את הסוכר בגוף באופן טבעי.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דוד
לפני 4 חודשים

אהבתי

יעל כהן
לפני 4 חודשים

עצות חכמות ומןעילות.תודה.

מאיר
לפני 4 חודשים

מענייו ויעיל
תודה

יורם גלילי
לפני 4 חודשים

כתבה מצוינת

אורלי סולומון
לפני 4 חודשים

מעולה

אבי בקשי
לפני 4 חודשים

תודה על המידע המועיל

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.