בריא לדעת
  • צור קשר
  • דיאטה
  • תזונה
  • בריאות
  • כושר
  • נפש
  • צור קשר
  • דיאטה
  • תזונה
  • בריאות
  • כושר
  • נפש

8 סיבות להתעוררות באמצע הלילה, וכיצד לתקן את זה

09/07/2017 23:47
8 סיבות להתעוררות באמצע הלילה, וכיצד לתקן את זה

בריא לדעת בוואטסאפ


אם אתם מוצאים את עצמכם מתעוררים כל הזמן בזמנים מוזרים של הלילה,

המאמר הבא בשבילכם.

הנה 8 סיבות להתעוררות בלילה, וכיצד לתקן אותן:

1. חם מדי או קר

לא לישון במשך הלילה יכול להתרפס למשהו כללי כמו טמפרטורת החדר שלכם. כדי לישון ברוגע, אתם צריכים חדר שהוא לא חם מדי או קר מדי. טמפרטורת הגוף שלכם צריכה להתקרר קצת כדי להכניס אתכם למצב שינה.

סימנים של טמפרטורה בעייתית: אם אתם מתעוררים מזיעים וצריכים להסיר את השמיכה שלכם או מרגישים כאילו אתם צריכים ללבוש פיג'מה קרירה יותר, אז אתם צריכים לתקן את טמפרטורת החדר שלכם.

איך לתקן את הבעיה: על פי קרן השינה הלאומית, הטמפרטורה האידיאלית לשנת לילה טובה נמצאת בכל מקום בטווח של 20 עד 27 מעלות צלזיוס. עבור תינוקות או פעוטות, הנקודה המתוקה היא בין 25 ל30 מעלות.

2. נוקטוריה (השתנה לילית)

השתנה תכופה בלילה או נוקטוריה יכולה לגרום לכם להתעורר מספר פעמים במהלך לילה אחד. עבור רוב האנשים, יש ייצור שתן נמוך בזמן השינה, דבר המאפשר לכם לקבל 6 עד 8 שעות של שינה רצופה. אבל אם יש לכם נוקטוריה, זה לא המקרה

תסמינים של נוקטוריה: דחף מיידי להשתין בכל פעם שאתם מתעוררים בלילה. זה קורה פעמים רבות באופן קבוע ולא במקרה חד פעמי.

כיצד לתקן את הבעיה: אין לשתות יותר מדי נוזלים בערב, במיוחד דברים כמו תה או קפה המשמשים כמשתנים. אם זה לא מתקן את הבעיה, זה יכול להיות בגלל בעיה בריאותית בסיסית כמו זיהום בדרכי השתן, הריון, בעיות בכליות, בלוטת ערמונית מוגדלת, או אפילו סוכרת.

3. הזדקנות

אם אתם מסתדרים כבר שנים, ההתעוררות בלילה עלולה להיות תוצאה של הזדקנות. עם השנים האחרונות, זה עלול להיות קשה יותר להירדם ואתם יכולים גם להתעורר לעתים קרובות בלילה.

תסמינים של עונת לילה הקשורים לגיל: אתם עלולים להתעורר לעתים קרובות בלילה ואפילו להתעורר מוקדם מאוד בבוקר. מכיוון שאתם מבלים פחות זמן בשלב העמוק יותר של השינה, אתם עשויים להתעורר בקלות רבה יותר. בממוצע, אנשים מבוגרים אומרים שהם מתעוררים שלוש עד ארבע פעמים בכל לילה.

כיצד לתקן את הבעיה: נטילת תרופות שינה צריכה להיעשות רק לאחר התייעצות עם רופא.

4. אלכוהול

אלכוהול הוא עבריין יוצא דופן כשמדובר בשינה חסרת מנוח. אמנם הוא יכול להביא אתכם לתוך שינה עמוקה לכאורה באמת מהר, אבל זה לא נמשך הרבה. מכיוון שהמטבוליזם בגוף מתחיל לפעול באמצעות האלכוהול, השינה שלכם גם מתחילה להיות פחות רגועה.

תסמינים של בעיות הקשורות באלכוהול: אם אתם מוצאים את עצמכם מתעוררים בכל פעם ששתיתם בלילה, אלכוהול יכול להיות אשם!

כיצד לתקן את הבעיה: זה די פשוט. הימנעו מלשתות קרוב לשינה!

5. דום נשימה בשינה

דום נשימה בשינה עלול לגרום לדרכי הנשימה להיות חסומים באופן חלקי או מלא בעת השינה. הגוף שלכם מטלטל אתכם להתעורר כמו מנגנון הישרדות כאשר רמות החמצן בדם שלכם נופלות. בכל פעם שזה קורה, אתם יכולים להתעורר מהשינה, מה שהופך את השינה למאוד לא מסודרת.

תסמינים של דום נשימה בשינה: כאב ראש, כאב גרון, יובש בפה או כאבים בחזה בעת התעוררות, תנודות במצב הרוח, ישנוניות מוגזמת במהלך היום.

כיצד לתקן את הבעיה: לאחר אבחון, הרופאים עשויים להשתמש במכשיר של לחץ אוויר המכסה את האף / הפה. זה מזרים אוויר בעדינות רבה כדי לסייע לשמור על דרכי הנשימה שלכם פתוחים בזמן שאתם ישנים. עבודה דנטלית יכולה להיעשות גם כדי ליישר את הלשון שלכם ואת עמדות הלסת. אם אתם סובלים מעודף משקל, ירידה במשקל יכולה לעזור להקל על הסימפטומים. מומלץ גם להפסיק צריכת אלכוהול ועישון הפסקת עישון

6. חרדה או דיכאון

חרדה או דיכאון עלולים לגרום לבעיות שינה ולגרום להתעוררות בלילה עם התקפי פאניקה וסיוטים או תחושה של אי נוחות. סיבה בסיסית זו לשינה לא יציבה עלולה לגרום להתעוררותכם בשעות הבוקר המוקדמות. למרבה הצער, כאשר מניעת השינה מצטברת, הסימפטומים של החרדה שלכם או הדיכאון עשויים להחמיר.

תסמינים של חרדה: למרות שכולם חווים חרדה יום-יומית, הפרעת חרדה או דיכאון הם חמורים יותר. בעיה שלא נראית כאילו היא נעלמת, ההפרעה הזאת עלולה לגרום לכם להרגיש דאגה לא רציונלית או פחד ודאגה מתמדת, לא מבוססת, שמפריעה לחיי היום-יום

כיצד לתקן את הבעיה: אם חרדה או דיכאון מטרידים את השינה שלכם, ייתכן שיהיה עליכם לקבל עזרה מקצועית. מומחה יכול להמליץ ​​על טיפול התנהגותי קוגניטיבי או על תרופות. טכניקות הרפיה עשויות גם לעזור. מדיטציה, האזנה למוסיקה, או פעילות גופנית כדי להקל על החרדה עשויים כולם לעזור לכם לקבל מנוחה של לילה טוב.

7. תסמונת רגליים חסרות מנוח

אם אתם מתעוררים עקב דחף בלתי הפיך להזיז את הרגליים, ייתכן שיש לכם את תסמונת רגליים חסרות מנוח (RLS). בעיה נוירולוגית זו שגורמת לתחושה לא נעימה ברגליים יכולה גם להחזיק אתכם ערים בלילות, כאשר הבעיה מחריפה בזמן שכיבה.

תסמינים של RLS: ייתכן שתרגישו תחושה של גירוד, עקצוץ או נימול ברגליים. ישנם אנשים העשויים למצוא את הרגליים שלהם פועמות או כואבות. הסימפטומים בדרך כלל גרועים יותר בלילה.

כיצד לתקן את הבעיה: אם יש לכם RLS, ייתכן שמומלץ להפסיק לעשן ולשתות אלכוהול. עיסוי הרגליים, פעילות גופנית מתונה, אמבטיות חמות, חבילות קרח, או כריות חימום מציעים הקלה.

8. מחלת ריפלוקס גסטרוזופאגל (GERD)

גסטרוזופאגל היא הפרעה כרונית הגורמת למה שאתם מכירים בשם "ריפלוקס". זה קורה כאשר חומצת הקיבה הולכת בדרך לא נכונה לתוך הוושט. בעיה זו עלולה לגרום לכם להתעורר באמצע הלילה, כמה שעות לאחר שנרדמתם.

סימפטומים של גסטרוזופאגל: טעם רע בפה מהריפלוקס, ריח רע מהפה, בחילה, כאב בליעה, צרבת בלילה, כאב גרון, שיעול כרוני, צפצופים בגרון.

כיצד לתקן את הבעיה: יש להקפיד על לוח זמנים לשינה, להימנע מלישון אחרי הארוחות (כי זה מחריף את הסימפטומים), לאכול ארוחות קלות לפני השינה, להימנע מאלכוהול לפני השינה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!

  • שתפו בפייסבוק
  • שתפו בוואצאפ
  • שתפו בוויבר
  • שתפו בטלגרם
  • 926שיתופים

רוצים גם להפוך לבריאים יותר וגם לשמח אותנו? הצטרפו אלינו:

  בריא לדעת באפליקציה


בריא לדעת באינסטגרם


בריא לדעת בוואטסאפ


בריא לדעת בטלגרם

כל האמור לעיל בגדר המלצה בלבד!
אתר בריא לדעת אינו מספק ו/או מחליף ייעוץ רפואי, יש להיוועץ עם רופא לפני כל שימוש בהמלצה.


בעיות בכליות דום נשימה דיכאון הזדקנות זיהום חרדה יובש בפה כאב גרון כאב ראש כאבים בחזה נוקטוריה סוכרת
« פוסט קודם
פוסט הבא »
כתבות אחרונות
3 דרכים להפחית את הסיכון לאי ספיקת לב
בריאות

3 דרכים להפחית את הסיכון לאי ספיקת לב

הלב שלכם אולי קטן יחסית, אבל יש לו עבודה גדולה לעשות. בכל יום, האיבר בגודל האגרוף הזה שואב כ-2,000 ליטרים

תסמיני השפעת המוקדמים ביותר שרוב האנשים מפספסים
בריאות

תסמיני השפעת המוקדמים ביותר שרוב האנשים מפספסים

תחשבו על הפעם האחרונה שבה חליתם בשפעת, או פשוט הרגשתם ממש לא טוב. אתם בוודאי זוכרים שהצטופפתם במיטה לכמה ימים

9 תרופות טבעיות כדי להקל על חרדה
תזונה

9 תרופות טבעיות כדי להקל על חרדה

בין אם יש לכם רגעים מזדמנים של חרדה או הפרעת חרדה מאובחנת קלינית, אין גישה אחת מתאימה לכולם לטיפול בחרדה.

מזונות שכדאי – ואסור – לאכול כאשר חולים
תזונה

מזונות שכדאי – ואסור – לאכול כאשר חולים

כשמרגישים לא טוב, הדבר האחרון שאנו רוצים זה לאכול משהו שגורם לנו להרגיש יותר גרוע. אבל מה אם אתם לא

באיזו תדירות כדאי לעשות קקי?
בריאות

באיזו תדירות כדאי לעשות קקי?

אין באמת מספר קסם לאיזו תדירות צריך לעשות קקי. עם זאת, רוב האנשים נופלים בטווח הכללי של שלוש פעמים ביום

5 מזונות שגורמים לעליה במשקל והתחליפים הבריאים שלהם
תזונה

5 מזונות שגורמים לעליה במשקל והתחליפים הבריאים שלהם

על פי מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, מזונות מסוימים קשורים יותר לעלייה במשקל מאחרים. הנה חלופות טובות יותר

הראל דיגיטל - שיווק עם תוצאות
We בריא לדעת |בריאות איתנה
error:
גלילה לראש העמוד